Kipróbáltuk a nagy cérnabefűzős trükköt

Az internet megőrül az új módszertől. Kipróbáltuk, és mi is. Csak nem úgy.

Akit érdekelnek a háztartást megváltó kis trükkök és praktikák, és előszeretettel használja is ezeket, az már tudja, hogy például a legjobb párátlanító a borotvahab, vagy azzal is tisztában van, hogy milyen klassz dolgokat lehet csinálni abból, amit más szemétnek tart. De sorra tűnnek fel a világmegváltó ötletek is ezeken az oldalakon, a legutóbbiban például azzal sokkolja egy nő a nézőket, hogy soha többé nem lesz gond befűzni a cérnát. 

Mi volt eddig?

Nyálazás, bandzsítás  és szentségelés. Nagyjából mindenki így fűzi be a cérnát, vagy megkéri a gyereket, hátha ő még jobban betalál a tű fokába. Aztán lehet újra szentségelni, mikor véletlenül kijön a cérna a tűből, vagy mikor már szálaira esik az egész. Vannak, akik esküdnek a különböző cérnabefűzőkre, de a legtöbben beletörődnek a sorsukba, és előre rákészülnek a nehézségekre, amikkel ez a művelet jár. 

A nagy ötlet

Egy videó szerint eddig teljesen rosszul álltunk az egészhez, ugyanis elvileg annyiból áll a dolog, hogy fogod a tűt, merőlegesen elkezded dörzsölni a cérnát, ami beleakad, majd nagyon egyszerűen áthúzod, és már be is fűzted gyorsan, könnyen, boldogan, mosolyogva, idegbaj és bandzsítás nélkül.  Egészen pontosan így néz ki mindez a gyakorlatban:

Threading a needle

Mi van a valóságban? 

Naná, hogy azonnal kipróbáltuk mi is ezt a forradalmi ötletet, meg is őrültünk tőle, csak nem úgy, ahogyan az elvárt lenne. Ugyanis egy átlagos, kisebb hegyű tűvel ez a módszer egyáltalán nem működik. Dörzsölheted addig, ameddig ki nem kopik a tenyered vagy a cérna, de nagyjából ugyanannyi esélyed van a sikerre, mintha a lámpát suvickolnád, hátha kijön belőle egy dzsinn, mi majd befűzi neked a cérnát.  Az ötlet és módszer egyáltalán nem működik. 

Ahogyan azt a videón is látod, ezzel csak akkor járhatsz sikerrel, ha eleve nagyobb a tű foka, amibe megpróbálod befűzni a cérnát, és amibe bőven elfér triplán is a cérna, és eleve maga a cérna is olyan, aminek van egy kis tartása. Vagyis pont ez a méret, amibe egyébként is bele lehet fűzni hagyományos módszerrel is a cérnát, harmadik-negyedik próbálkozásra. Időben egyébként a két módszer nagyjából ugyanott van, vagyis ez csak azoknak megváltás, akik unják a hagyományos megoldást, vagy szeretnének kipróbálni valami újat. Aki továbbra is kis fokú tűbe szeretné beleimádkozni a cérnáját, azt sajnos el kell keserítenünk, hiába fogja dörzsölgetni a tenyerét, nem vezet majd sikerhez a művelet. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek