Lefagyasztanád a levesed? Ez az öt tipp neked szól!

Bizonyos hozzávalók kihagyásával simán elérhető, hogy fogyasztható maradjon a lefagyasztott leves.

A Kitchn szerint a legtöbb leves minőségromlás nélkül lefagyasztható és újramelegíthető, feltéve hogy még a leves elkészülte előtt különválasztjuk az azonnal fogyasztandó és a lefagyasztani kívánt levesrészeket. A fagyasztóra különösen érzékeny hozzávalók frissen elkészítésével aztán elérhetjük, hogy az újramelegített levesek ízvilága se sérüljön számottevően.

1. A tejszínnel várj egy kicsit

A tej és a tejszín általában elkülönül a többi hozzávalótól és össze is csomósodik a fagyasztóban, érdemes tehát az újramelegítés során hozzákeverni ezeket a hozzávalókat. A kókusztejre és a szójatejre elvileg nem jellemző, hogy összeállnának, de az ideális ezek esetében is az, ha később adjuk őket a leveshez.

shutterstock 329001854

2. A tésztával is érdemes csínján bánni

A fagyasztás hatására a tésztafélék gyakran vizenyős péppé változnak, érdemes tehát mindig frissen elkészíteni a cérnametéltet.

3. Fűszernövények, citrom, tojás csak frissiben

A főzés utolsó 5 percében hozzáadott kényesebb hozzávalók, például az ecet, a citromlé, a fűszernövények és a tojás mind olyasmi, ami rosszul reagál a fagyasztóban uralkodó ádáz körülményekre, sokkal jobb lesz tehát az ízük, ha frissen adjuk őket hozzá a levesekhez.

4. A félig nyers zöldség a jó zöldség

A zöldségek az újramelegítés során tovább főnek majd, érdemes tehát félig nyers állapotban lefagyasztani őket. Amennyiben azt tervezi valaki, hogy az épp készülőfélben lévő leves egy részét lefagyasztja majd, ajánlott tehát még kissé nyersen kimerni a később lefagyasztandó zöldségeket.

5. A méret is lényeges

Praktikus lehet emellett több kisebb porciót elraktározni a levesekből, hisz a kisebb edényeket könnyebb beszuszakolni a fagyasztóba, és gyorsabban fel is melegszenek, ha tényleg sürgős, hogy ételhez jussunk.

Mustra