Így hívd fel magadra a figyelmet a bárpultnál

Ehhez mondjuk elég az is, ha Garfieldnak öltözöl. Ha viszont azt akarod, hogy ki is szolgáljanak, nem árt betartani 1-2 egyszerű szabályt.

A két pultost is kifaggató Huffington Post szerint sincsenek persze csodák, és bár az előre kikészített készpénz vagy bankkártya látványa segíthet, a rongyrázást azért a pultosok sem szeretik. Van azért egy-két dolog, ami talán meggyorsíthatja a dolgot, és az is kiderül, mit utálnak a legjobban a csaposok. 

Ahogy az várható volt, mindkét pultos az elfoglalt kiszolgálószemélyzetre türelmetlenül ráripakodó vendégeket rühelli a legjobban. „Nem te vagy az egyetlen kiszolgálandó vendég a pultnál, szóval nem árt, ha a többiekre is gondolsz, amikor leadod a rendelésed, hadd jusson időnk rájuk is” – mondja a megkérdezett pultosok egyike.

shutterstock 581015014

A legfontosabb tehát még mindig a türelem. Emellett a szemkontaktus vagy egy határozott, de egyszerű intés is segíthet persze, mindenképp jó ötlet tehát arra a néhány percre zsebre tenni a telefont, és egy kicsivel aktívabbnak tűnni, mint egy képernyőre tapadó zombi. Az előre kikészített pénz szintén azt sugallja a pultosok számára, hogy valóban készen állunk a rendelésre, és nemcsak a pultnál kezdjük el végiggondolni, mit is akarunk fogyasztani.

Sokat segíthet egyébként a későbbiek folyamán, ha az első rendeléskor tisztességesen jattol egy vendég. Jól jöhet ugyanis a segítség később, ha ne adj isten, túl sokat ivott valaki ahhoz, hogy taxit hívjon magának vagy lerázzon egy rámenős és mindenáron ismerkedni akaró idegent. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek