Így akadályozhatod meg, hogy felfusson a harisnyád

Fagyasztás, összegöngyölés és főleg óvatosság kell a dologhoz.

A Huffington Post által összegyűjtött trükkök segítségével bárki meghosszabbítja a harisnyái élettartamát és elkerülheti a rögtön az első hordás során kiszakadó harisnyák jelentette frusztrációkat is.

1. Megerősített varrás

Az első lépés persze az kell hogy legyen, hogy eleve olyan harisnyát vásárolj, ami az átlagosnál kevésbé hajlamos a felfeslésre. A lábujjak és az ágyék közelében megerősített, dupla varrással felvértezett harisnyákat máris nehezebben nyársalják fel a kicsit hosszabb lábkörmök. Ennek hiányában egy vékonyabb zoknit is fel lehet dobni a harisnya alá, hogy kordában tudd tartani azokat a fránya körmöket.

2. Hidratálj!

Könnyebben felcsusszannak a harisnyák, ha előtte bekened a lábaidat egy kevés testápolóval. Azt azért érdemes megvárni persze, hogy felszívódjon a krém, különben nemcsak csúszni, hanem ragadni is fog a harisnya.

shutterstock 537051211

3. A méret igenis lényeges

A rövidebb és szűkebb méretek és fazonok is könnyen eredményezhetnek szakadásokat, nem árt tehát arra is odafigyelni, hogy a megfelelő méretet válaszd. Ha pedig két méret között ragadtál, érdemes inkább a nagyobbal próbálkozni.

4. Óvatosan körmökkel!

A repedezett, pici fűrészként működő körmöknél és bőrdaraboknál kevés veszélyesebb dolog létezik harisnyafronton, mindenképp érdemes tathát alul-felül levágni és le is reszelni a körmeidet, mielőtt harisnyához nyúlnál. Legalább ilyen fontos persze mondjuk a karmokkal és bajszokkal is felszerelt tigrises gyűrűk és a hasonlóan veszélyes ékszerek eltávolítása is.

5. Fagyaszd le őket!

Van, aki szerint bűn a fagyasztós körből kimaradt harisnyát felvenni. A recept a következő: vizezd be egy kicsit a vadiúj harisnyádat, facsard ki, fagyaszd le, másnap pedig vedd elő és hagyd, hogy magától felolvadjon. Ezek után állítólag strapabíróbb lesz a ruhadarab.

6. Göngyöld össze!

A zoknik esetében is hasznos összegöngyöléssel sokkal kontrolláltabbá válik a felhúzás folyamata, és elkerülhetővé válik a harisnyák rángatása és húzogatása is.

7. Cipzárpara

A cipzáros bakancsok is csapdát jelenthetnek a minden baki nélkül felhúzott harisnyáknak, nem árt tehát a harisnya és a cipzár közé ékelt ujjakkal bebiztosítani a helyszínt, nehogy beszoruljon a hópihékkel vetekedő érzékenységű anyag.

8. Mosd ki kézzel!

Időigényes módszer, de megéri. Ha még sincs rá érkezésed, szerezz be fehérneműkhöz való mosózsákot, de figyelj rá, nehogy a melltartód kapcsai mellé kerüljenek, az ugyanis legalább olyan veszélyes, mint a tigrises lábujjgyűrűk vagy a beszakadt körnök.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek