Ne hagyd, hogy lenyúlják a tejed!

Egy játékelméletet tanító egyetemi tanár módszereivel bárki elérheti, hogy mindig legyen teje.

Kevés idegesítőbb dolog létezik annál, amikor az időben beszerzett, friss és az általunk preferált zsírtartalommal rendelkező tejet megfújja valaki, mielőtt nekiállhatnánk a kedvenc gabonapelyhünk bekanalazásához, vagy az amúgy ihatatlan irodai kávé felhígításához. Az ABC-nek nyilatkozó tanár szerint azonban nem kell feltétlenül lakattal felszerelni vagy széfbe zárni a tejünket, és még a gyomorforgató UHT-s tejekre sem kell ráfanyalodnunk, ha beüt a tejkrízis. 

Te vagy a főnök!

Ez a módszer akkor a leginkább golyóálló persze, ha valóban te vagy a főnök. Írd rá a nevedet a tejedre, és kész. Senki nem mer majd kockáztatni. Természetesen akkor is működhet, ha nem te vagy a főnök: használd bátran a feljebbvalóid nevét, ha egyszer tényleg olyan fontos az a tej. Ez persze sajnos csak addig működik, amíg te vagy az egyetlen, aki rá meri írni a flakonra a tejkalózokat elijesztő nevet, ha többen is rákapnak a dologra, gyorsan összeomlik a rendszer.

Az Erő sötét oldala

Ha valamilyen oknál fogva ellehetetlenül a főnökösdi, úgy is megúszhatod, hogy ellopják a tejed, ha te magad kezdesz rájárni a szorgos kollégák által összehordott készletekre. Amíg lesznek olyanok, akik a szokásosnál gyorsabban fogyó tej ellenére mindig pótolják a hiányt, nincs más teendő, mint diszkréten és elegánsan ELLOPNI a tejüket. Ezek a források is gyorsan elapadhatnak persze egy kisebb irodában, vagy ha túl feltűnően lopunk, könnyen lehet tehát, hogy előbb-utóbb kooperációra lesz szükség.

shutterstock 667572952

Együttműködés 1.

Ha minden forrás elapadt, vagy valaki egyszerűen csak elutasítja a csalást/lopást, például mert JÓ EMBER, egy jólszervezett, előre megtervezett tejmissziót is kialakíthatunk persze. Ez azonban csak akkor lesz életképes, ha mindenki eleget tesz a kötelességeinek, és a számára kijelölt napokon megbízhatóan leszállítja a fejadagokat.

Együttműködés 2.

Talán még a sima lopásnál is aljasabb és gonoszabb módszer. A közös tejmisszió esetében is létezik ugyanis megoldás, ami ingyentejet eredményezhet, ha valaki kellő kitartással, jó színészi képességekkel és pszichopata hajlamokkal egyaránt rendelkezik. Ha ugyanis szándékosan szerencsétlennek tetteti magát az egyik tejfelelős, és rendszeresen túl keveset, túl sokat, laktózmenteset vagy épp szójatejet hoz, könnyen lehet, hogy megsajnálják majd a többiek, és a közös jólfelfogott érdekükben mentesítik a kötelességei alól, de továbbra is ellátják tejjel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek