Mikrocsipet ültetnek a dolgozók bőre alá

Egy wisconsini cég lesz az első Amerikában, ahol mikrocsipekkel tuningolják fel a dolgozókat. Könnyebb lesz az automaták használata!!

Egy svéd cég, az Epicenter után egy Wisconsin állambeli vállalat is a macskákba és kutyákba ültetett apró mikrocsipekhez hasonló implantátumokkal turbózná fel a dolgozóit. A hüvelyk- és mutatóujjuk közé beinjekciózott csipek beültetésére a vállalat 85 dolgozójából nagyjából 50 mondott eddig igent – adta hírül a Science Alert.

Legyintésre szétnyíló ajtók

Forradalmi változásról mondjuk nem nagyon beszélhetünk: a biológia és a gépek egyesülése egyelőre csak arra lesz jó, hogy hatékonyabb ajtónyitogatókká és nyomtató-üzemeltetőkké varázsolja a cég dolgozóit. Egy-egy kézmozdulat is elég lesz ugyanis a 32M dolgozóinak, hogy működésre bírják majd a nyomtatókat, vagy éppen a csoki- és üdítőautomatákat. 1-2 nap után valószínűleg az elkerülhetetlen jedis viccek is unalmassá válnak majd a cégnél, és elkezdhetnek elgondolkodni rajta a nagyjából 80 ezer forintos mikrocsippel gazdagabbá vált dolgozók, megérte-e igent mondani a dologra.

shutterstock 613688726

A nyomtatás vége

Az RFID technológiára épülő, az érintés nélküli bankkártyákhoz hasonlóan működő mikrocsipek ugyanis, bár nem gyűjtenek helyadatokat, a paranoidabb embertársaink szerint mégiscsak felvetnek egy-egy egyelőre megválaszolatlan kérdést. Egyrészt van, aki szerint annak ellenére, hogy a csipek nem teszik lehetővé az internetelérést, van azért némi esély arra, hogy a szintén a mikrocsipek tartalmát képező egészségügyi adatok illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ráadásul némi 1984-es, disztópikus felhangja is van a dolognak, a munkáltatók ugyanis pontosan nyomon követhetik így, ki mikor mit fogyaszt a munkaszünetekben, és az sem egyértelmű, ki fogja kiszedni a mikrocsipeket a dolgozókból, ha úgy döntenek, hogy otthagyják a munkahelyüket.

A cég vezérigazgatója amúgy azt mondja, az adatokat a bankkártyákhoz hasonló titkosítás fogja védeni, csak úgy lehet tehát visszaélni a dologgal, ha valaki fog egy bárdot, és lecsapja az alkalmazottak kezét. Valószínűtlennek tűnik a dolog, de sokan vannak, akik bármit megtennének azért a szabad és korlátlan nyomtatási jogosultságért. Amúgy a cég egy a kiborggá válásukat ünneplő „chip party-val” is kedveskedik majd a dolgozóknak, ráadásul a vezérigazgató, a felesége, és a gyerekei is kapnak majd az impalntátumokból. 

Te igent mondanál egy beültetésre, ha a céged kérne?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek