4 egyszerű IKEA hack percek alatt

Az IKEA nemcsak azért az egyik legnépszerűbb bútoráruház, mert jól használható és megfizethető árú lakberendezési tárgyakat kínál, hanem azért is, mert sok darab végtelenül egyszerű. Ez pedig nemcsak a minimalista stílus szerelmeseit csábítja, hanem azokat is, akik szeretnek egyedi darabokat létrehozni, ehhez ugyanis kiindulási alapnak tökéletesen megfelelnek ezek a olcsó bútorok és kiegészítők. Mutatunk pár példát!

Lámpa

Bár az áruházban igen nagy választékban találkozhatunk lámpákkal is, ha valami egyedi megoldást szeretne, inkább vegyen egy kaspót: az alábbi vintage, ráadásul romantikus hangulatú lámpához ugyanis a csipkézett szélű Skurar kaspóra lesz szüksége. Az alját meg kell fúrni, átvezetni rajta egy vezetéket, annak a végére mehet a foglalat, és már csak bele kell csavarnia az izzót, és készen is van az új lámpája, amit garantáltan nem talál meg egyetlen boltban sem!  Az eredetileg fehér, fémből készült kaspót akár eredeti színében is meghagyhatja, de látványos lehet, ha átfesti, vagy akár csillárként egymás mellett lógatva többet is használ belőle!

Ülőke rejtett tárolóval

Széles és kényelmes sarokkuckót kialakítani nem is olyan egyszerű, hiszen kell hozzá valamilyen alap. De nem is ezzel van a gond, hanem azzal, hogy rengeteg holttér keletkezik vele, ami az alapvetően kicsi magyar lakásokban halálos bűn. Így hát érdemes egy kis csavart vinni a sarokülőke elkészítésébe. Hogy nagy is legyen, miközben hasznos is (duplán!), egy kisebb polcra, a Kallaxra lesz szüksége, valamint két erősebb zsanérra és két 6 mm-es osb lapra. Az egyik lapot erősen rászegezve fedje le vele a polc egyik oldalát, a másik lapot pedig a zsanérok segítségével rögzítse a másik oldalon. Fordítsa a polcot a leszögelt oldalával lefelé, a felső, nyitható felületre ragasszon szivacsot, és vonja be valamilyen szövettel. Aztán mehetnek rá a párnák, a nyitható felületnek köszönhetően pedig bele a cipők, játékok, könyvek, nem használt ruhák, vagy amit csak akar!

A dohányzóasztalka kétszer

A legtöbb ötlet a dohányzóasztalokkal kapcsolatos, hiszen ezeket is csak pár ezer forintért be lehet szerezni. Az egyik népszerű elem a Lack nevű kisasztal, ami valóban végtelenül egyszerű, így könnyen alakítható. Igazán mutatós megoldás például, ha mondjuk a kedvenc, de valamiért duplikált könyveinek keres helyet: tegye őket az asztal lapjára, rendezze el úgy, hogy kitöltsék a felületet, és a tetejük egymással síkban legyen (amik nem a szélére kerülnek, azoknál lehet ám csalni is!), majd rögzítse őket, a tetejükre meg tegyen egy üveglapot.

[PINTEREST] 585bdb47debe1

De nem kell leragadni az asztalka eredeti funkciójánál sem. Tökéletes ottomán lehet például belőle, ha kicsit átalakítja! Ragasszon az asztal lapjára szivacsot, feszítsen rá anyagot, amit rögzíthet akár az asztal oldalán kis szövetszögekkel, így is mutatós lesz, de akár az asztal alján, elrejtve is. Hogy a hatás még tökéletesebb legyen, természetesen át is festheti az asztalt, és ha még a lábakból is levág egy kicsit, akkor már senki nem mondja meg, hogy eredetileg nem egy ottomán volt az, amin olyan kényelmesen lehet heverészni.

[PINTEREST] 585bdb90ac385

Szobainas

A már említett kicsi lakásokban a hálószoba is kicsi, sokszor nem jut hely szobainasnak sem, pedig ez egy igazán hasznos kiegészítő. Ilyenkor fordulhat az Ivar székekhez. Ezek alapvetően natúr színűek, így szinte minden hálóhoz jól igazodnak, ha meg mégsem, könnyű lefesteni őket. Ezután a székek ülőfelületétől meg kell szabadulni, de nem teljesen: úgy vágja le a háttámlát a hozzá tartozó hátsó lábakkal, hogy az ülésből egy kis polcnyi megmaradjon rajta. A csonka széket az ülőfelülettel a fal felé fordítva rögzítse, így egyrészt lesz egy meghökkentő berendezési tárgya: egy falba tolt szék; másrészt a háttámlán remekül elférnek a levetett, de szennyesbe még túl jó ruhák, míg a cipő vagy papucs alatta kaphat helyet.

Mustra