Ez lesz az új kedvenc Twitter-fiókja!

A FastCoDesign oldalán jött velünk szembe az a Twitter-robot, amit a Los Angeles Times grafikusa, Joe Fox hívott életre, és aminek alapötlete annyira egyszerű, hogy már zseniális. A lényeg: a bot egy algoritmus alapján különböző színeket kombinál össze.

Íme egy példa, de ide kattintva az összes posztot megtalálja.

Fox 2015 februárjában, a kék-fekete ruhás botrány után találta ki, hogy csinál egy ilyen fiókot, igaz, a @colorschemer akkor még csak két szín párosított össze. Az igazi sikert, vagyis a több ezernyi követőt valamiért azt hozta meg, amikor a színpárosokról színhármasokra váltott. Még egy csavar: a bot külön neveket is ad az árnyalatoknak egy 2010-es felmérés alapján. 

Bár a bot nem fejlődik, nem tanul, csak véletlenszerűen pakolgatja össze a színeket, ahogy az ember egyre lejjebb görget, egyre inkább elhiszi, hogy talán mégis van valami rendszer az egészben. A közönség egyébként főként a visszafogottabb árnyalatokat szereti, de grafikusok előszeretettel használják inspirációs forrásnak a random színhármasokat, aminél nagyobb elismerés egy ilyen projektnek valószínűleg nem is kell. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek