Jé! Nem hatásos a mellnövelő kapszula!

Az internetről számos hülyeséget meg lehet rendelni a kínai vackoktól kezdve a drogokon át a különféle csodaszereknek kikiáltott nyilvánvalóan kamu tablettákig. Most aNÉBIH-nek köszönhetően az utóbbi kategóriában kicsit biztonságosabb hely lett az internet, ugyanis a hatóság három étrendkiegészítő csodatablettát is kivont a forgalomból.

A NÉBIH a VitX Production Kft. következő termékeit vonta ki a forgalomból:

  • 22 napos pénisznövelő tabletta; 22 db-os kiszerelés
  • Cum enhancer spermanövelő kapszula; 30 db-os kiszerelés
  • ProCurves Plus étrendkiegészítő tabletta; 60 db-os kiszerelés

"A termékeken feltüntetett „pénisznövelő”, „spermanövelő” és a ProCurves Plus dobozán feltüntetett női alak, mely a mell formálását igyekszik hangsúlyozni, továbbá a ProCurves Plus honlapján olvasható „mellnövelő” állítások egyike sem engedélyezett. Ezek az állítások túlmutatnak az étrend-kiegészítők alkalmazásától várható, a szervezetre gyakorolt kedvező hatásokon. A feltüntetett állítások tehát a vásárlók megtévesztésére alkalmasak. Emellett a termékek számos jelölési hibával is rendelkeznek" - áll a NÉBIH indoklásában.

shutterstock 145090519

Az étrend-kiegészítők az élelmiszerek kategóriájába tartoznak, ezért minden, élelmiszerekre vonatkozó szabályozásnak meg kell felelniük. az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatás nem lehet megtévesztő, különösen olyan hatással vagy tulajdonsággal nem lehet felruházni a terméket, amellyel az valójában nem rendelkezik. A VitX Production Kft. ráadásul azt is elmulasztotta, hogy a termékeit bejelentse az OGYÉI-nél pedig ezt is meg kellett volna tennie.

Oszd meg másokkal is!
Mustra