A kutyakozmetikából különleges hangulatú lakás lett

Milyen lehet egy lakás, amit egy kutyakozmetikából alakítottak ki? Hogyan lehet olcsón helyrepofozni egy lepukkant helyet? Ezen gondolkodtam, miközben a Rákóczi tér felé bandukoltam a szemerkélő esőben. 

Az aprócska lakást könnyű összetéveszteni egy bolttal, de belül egészen más a helyzet. A rendezőként is dolgozó tulajdonos különös képessége, hogy bármilyen szakadt bútort felújít és átalakít. Így váltak képkeretté az ablakok, vagy székként funkcionáló hintává néhány régi fadarab. Az ajtókból ágykeret lett, a semmilyen fiókos szekrényke pedig teljesen átalakult néhány szalvétának köszönhetően. A hangulata egészen egyedi, bizonyára vannak, akiket első látásra meghökkent ez a színorgia, de akikhez közel áll ez a bohókás stílus, azok számos ötletet meríthetnek belőle. 

Az alsó szinten helyezkedik el a konyha, a fürdő és a vécé és a nagyszoba, az emelet pedig az alvásé és a a henyélése. A fény hiányát LED-lámpákkal és élénk színekkel kompenzálták. A bútorok erőteljes színeket kaptak, a metál árnyalatokkal sem bántak szűkmarkúan. A lakás nem véletlenül tűnik lakatlannak, rövid távra van kiadva, ezért nincsenek mindennapi életre utaló jelek, na meg könyvespolcok sem benne. 

A bútorok egy része kapott, van ami lomtalanításból származik, mások hirdetési oldalakról. Tapasztalata szerint főleg vidéken ezek a régi lepukkant tárgyak nem képviselnek értéket - és a saját nézőpontjukból nem is azok -, ezért gyakran elégetik őket. Több korszaka volt, ami a bútorokon is látszik, a dekupázs technikát követte a stencilezés, de mindig nagyon bátran nyúlt a bútorokhoz. "Merésznek kell lenni, a merészségben pedig van rizikó" -mondta önkritikusan.

Oszd meg másokkal is!
Mustra