A magyar bútorok menők, bezzeg a kínaiak!

Tegnap nyílt meg és vasárnapig tart az Otthon Design kiállítás, ahol hagyományosan ugyanazok a cégek jelennek meg, akik a Konyhakiállításon (meg mellettük jó pár burkolatos cég), de lehet itt venni akciósan jakuzzit meg fénycsatornát is. A legújabb viszont, hogy már a kínai kereskedők is betették ide a lábukat, amit már értelmezni sem tudtunk. Persze kontrasztként mutatott a csillivilli standok mellett árult full pévécé fürdőszoba kilépő és a minden dizájnt nélkülöző textíliákat kínáló stand, ami viszont tényleg mélyütésként ért, az a kínai bútornagykereskedés volt: tele dizájnbútor hamisítványokkal.

Szerencsére vannak azért izgalmasabb dolgok is, az egyik ilyen a Magyar Design névre keresztelt stand, ami nemcsak tényleg izgalmas, de pluszként minden fotós álma is lehetne, olyan jó a megvilágítása. Itt mutatják be (már ötödik alkalommal) azokat a hazai designereket, akik izgalmas, újszerű, vagy csak nagyon dizájnos dolgokat alkotnak meg. Van itt olyan, akiknek rég sorozatgyártásban készül már a terméke, és olyan is, aki most keres gyártót, megint másnak pedig már a luxuskategóriás házakba kerülnek a dolgai. Vannak, akik még csak a diploma munkájukat mutatják be, mások pedig pedig már egész kollekciókat állítanak itt ki. A fa, a beton és a műanyag megfér egymás mellett, egyszerű, letisztult darabok szó nélkül állnak a díszesebb, klasszikusabb hatású bútorok társaságában. Vannak első pillantásra meghökkentő darabok (némelyiknél úgy éreztük a dizájn felül is írja a funkciót), de bőven akadtak olyan darabok, amiket azonnal hazavinnénk, ennek időnként a meghökkentő, vagy inkább nyugat-európai ár szabott csak határt. A kiállítás kurátora Németh Gabriella volt. 

Érdemes megnézni a programokat minden napra lehet találni valami izgalmasat, a lakberendezési tanácsadástól a bútorkészítő workshopig. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra