Fából készül a jövő Legója

Olaszország egyik legmeghatározóbb design magazinja, a Domus az évtizedek óta töretlenül népszerű dán játékhoz, a Legohóz hasonlította Kengo Kuma legújabb munkáját, a moduláris darabokból álló Tsumikit. Japán egyik legismertebb építésze olyan, könnyen egymásba rakható, szétszedhető és újra felépíthető V-alakú formákat hozott létre, mely első ránézésre valóban lehet majd a Lego japán alternatívája.

A lehetőségek száma végtelen.
A lehetőségek száma végtelen.Ikunori Yamamoto

Abban sincs semmi meglepő, hogy, az 1954-ben született építész fából készítette el a minden korosztály számára ajánlott ügyességi játékát, mivel Kuma karrierje kezdete óta nagy hangsúlyt fektet a természetvédelemre. „ Átláthatóság jellemzi a japán építészetet. Ennek tudatában próbálok könnyű és természetes anyagokból létrehozni egy újfajta átláthatóságot. – mondja az építész, aki szerint a Tsumiki (fadarabot jelent japánul) segítségével egyedi és variálható szobrokat építhetünk magunknak.

Kengo-Kuma wooden-lego Ikunori-Yamamoto dezeen 1568 4
Ikunori Yamamoto

„Kisfiú korom óta nagy rajongója vagyok a tsumikinek. Azzal, hogy én is tervezhettem egyet, egy álmom vált valóra. Az általam tervezett játék egy olyan könnyen átlátható rendszert követ, mint például amivel a hagyományos japán építészetben is találkozhatunk.” – mondja a 61 éves Kuma, aki szerint a V alakzat és annak bevágásai lehető teszik, hogy ragasztás nélkül is egymásba illeszthetőek legyenek az egymással egyensúlyban lévő darabok.

Kengo-Kuma wooden-lego Ikunori-Yamamoto dezeen 1568 6
Ikunori Yamamoto

A legkülönfélébb módokon összerakható kreatív „kirakós” már kapható a More-Trees Design webáruházában, ahol 7, 13 és 22 darabos kiszerelésben lehet beszerezni a végtelenségig bővíthető Tsumikit. Egy 13 darabos szettért például 8424 japán yent, azaz körülbelül 20.010 forintot kérnek az oldalon.-írja a designboom.com.

Így mutat dobozban a jövő Legója.
Így mutat dobozban a jövő Legója.Ikunori Yamamoto
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek