Az Erzsébet téri Adományfa karácsony után tűzifaként segíti a szegényeket

Hivatalosan is átadták az Erzsébet Téren a Hello Wood karácsonyi installációját, az Adományfát. Az Ökomenikus Segélyszervezet kampányában idén 16 méter magas, 30 m2 alapterületű installációt lehet megnézni, melyet Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Design Terminál, a Vodafone Magyarország és a Hello Wood állított fel 40 tonna tűzifából. Az Adományfa tetején kilátó is helyet kapott, alapanyaga az ünnepek után rászoruló családokhoz kerül.

Az installáció Vízkeresztig lesz látható és hívja fel a figyelmet arra, hogy az otthon melegének megteremtése több ezer családnak okoz nehézséget. 2015-ben már nem csak installációként, hanem adománypontként is működik a gigantikus karácsonyfa. Lehetőség van közvetlen pénzadomány felajánlására, melyből a Magyar Ökomenikus Szeretetszolgálat további tűzifához juttatja a rászorulókat. Az országos összefogáshoz bárki csatlakozhat a 1353-as adományvonalon keresztül. Egy telefonhívás, vagy sms 250 forint adományt jelent.

Elkészült a Design Terminál, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Vodafone Hungary és a Hello Wood közös kará...

Szerző: Design Terminál2015. december 8.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek