Venne használt, de nagyon olcsó szempillaspirált?

Biztos önnek is halomban állnak otthon a bontatlan vagy megbontott, de már rég nem használt sminkcuccai. Néha megpróbálja elajándékozni őket baráti körben vagy csak simán hagyja, hogy lejárjon a szavatosságuk és kidobja őket. Van azonban egy jó hírünk, ha szeretne egy kis pénzre szert tenni (hogy legalább egy része visszajöjjön a vételárnak): a Glambot nevű oldalon megveszik a használt piperecuccait, majd az eredeti árnál jóval olcsóbban továbbadnak rajta – olvasható a Springwise oldalán.

Az egész azzal kezdődik, hogy 20 használt terméket el kell küldeni a Glambotnak, ahol aztán minden egyes darabot bevizsgálnak, fertőtlenítenek, majd újracsomagolnak. A kifizetés összege több mindentől függ: a típustól, a márkától és természetesen attól is, hogy mekkora részt használtak el a kencéből. Valószínűleg önben is felmerült, hogy mennyire steril egy kipróbált szempillaspirált vagy rúzst venni idegen emberektől, a Glambot viszont hangsúlyozza, hogy többkörös fertőtlenítési folyamatuk van (beleértve a hővel és alkohollal történő kezelést is). 

Ehhez kapcsolódik a DailyMail augusztus végi cikke is, ahol szakértőket kérdeztek meg, valóban biztonságos-e ez az eljárás. Egyhangúlag azt mondták, hogy nem, hiszen ha 90 százalékosan meg is tudják tisztítani a termékeket, soha nem tudhatjuk, hogy abban a maradék tízben mi marad. A BeautyStatnál dolgozó Ron Robinson szerint rizikófaktor az is, hogy sok esetben nem derül ki, meddig tart a termék szavatossági ideje. Mivel a legtöbb terméken nincs konkrét dátum, csak az, hogy hány hónapig jó a felbontás után, így az egész rendszer nyomonkövethetetlen.

Azt hiszi, a sminkcuccokon nem lehetnek olyan veszélyes baktériumok? Van egy rossz hírünk: a szakértők több terméket is bevizsgáltak, az egyik rúzson pedig meningitist találtak (ami agyhártyagyulladást is okozhat), az ellenőrzés alá vetett pirosító pedig vérmérgezést is okozhatott volna.

Fotó: Glambot.com

Ami jó hír, hogy hozzánk is szállítanak: 90 dollár (25 ezer forint) felett ingyenesen, alatta pedig 10 dollárért, tehát alig 3 ezer forintért. Ha eladna, de nem akar a külföldi postával szórakozni, itthon is próbálkozhat az aukciós portálokkal, sőt: a Krémmániának pár hónappal ezelőtt indult el az „eladó” rovata, ahol a tagok megszabadulhatnak a saját cuccaiktól. Ezeket azért érdemes vásárlás után és használat előtt jó alaposan fertőtleníteni – igaz, szempillaspirált még három évnyi alkoholban áztatás után sem használnánk más után.

Mustra