Tegyen légtisztító cserepet a lakásba!

Nem mindennapi ötlettel rukkolt elő a milánói székhelyű Lab Fabrici két fiatal tervezője, Alessio D'Andrea és Vincenzo Vitiello, akik 'Aeris + Altrove' névre keresztelt kollekciójukkal egy egyszerre hasznos, környezetbarát és esztétikus tárgyat készítettek – írja a Design Milk. A szerves anyagokból, agyagból, fából, rézből készült gyűjteményhez egy speciális légtisztító és egy csepegtető technikával működő öntözőrendszer is tartozik.

Légtisztító és öntözőrendszer otthonra
Légtisztító és öntözőrendszer otthonraFotó: labfabrici.com

„A termék- és koncepciófejlesztés, bútor- és világítás design a főbb területeink. Egyes projekteknél azonban összefogjuk a kreativitást a különféle technológiákkal, valamint a gazdasági és műszaki tapasztalatokkal. Jelenleg fejlődőképes, de kisszériás munkákon dolgozunk, illetve vannak nagyobb, tömeggyártásra tervezett projektjeink is" – mondták a tervezők, akik állításuk szerint ennek a szinergiának és az új módszereknek köszönhetik az új kollekció létrejöttét.

Fotó: labfabrici.com

Az 'Aeris' egy formás légtisztító, aminek környezetbarát tervezése lehetővé teszi, a növény lélegzését és az agyagon keresztül a levegő kiáramlását.Az ily módon történő levegőtisztításhoz természetesen az életmódunktól és ízlésünktől függően különféle szobanövényeket lehet felhasználni. Beváltlevegőtisztító szobanövényekpéldául a fikusz, a zöldike (vagy más néven csüngő csokros inda), a bambuszpálma, az anyósnyelv, illetve az Areca pálma. Az Altrove pedig azok számára kínál tökéletes megoldást, akik gyakran hagyják magukra szobanövényeiket. A klasszikus csepegtetős öntözőrendszer ugyanis akkor is gondoskodik a növényekről, ha éppen nem tartózkodik otthon senki. A milánói Fuori Salone-n is bemutatott innovatív megoldások még nincsenek piaci forgalomban, de ide kattintva hamarosan megrendelheti majd az online shopban.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra