Erre a cikkre ne kattintson evés előtt!

A magyar élelmiszerhigiénia rovatunkba ma egy bájos közleményt kaptunk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságától (KÜI). A hivatal egy időben több helyszínen tartott ellenőrzést Békés és Pest megyében az elmúlt héten. A szakemberek egymással kereskedelmi kapcsolatban álló kistermelői vágóhidat és egy állattartó telepet vizsgáltak. Az akció során 6 tonna vágottbaromfi-terméket foglaltak le, a telep működését pedig – többek között kirívóan súlyos higiéniai problémák miatt – azonnali hatállyal felfüggesztették.

A Békés megyei telepen állati tetemek, köztük újszülött malacok és bárányok tetemei hevertek, legyek köpték be őket. A sertéseket elhullott baromfikkal és vágóhídi hulladékkal etették, a trágyadombon felfújódott sertéstetem oszladozott. A telep emellett az előirt dokumentációkkal sem rendelkezett, az állatok egy része jelöletlen volt.

A telepről a baromfit a pest megyei kistermelői vágóhídra szállították, ahol azokat jogszabálysértő módon – a megfelelő húsvizsgálat elvégzése nélkül és az engedélyezett mennyiség többszörösét – vágták le. A kistermelő ráadásul kurkumával festette sárgára a húst, amellyel élelmiszerhamisítást követett el. A vágóhelyen összesen 6 tonna vágott baromfit foglaltak le a szakemberek.Az eljárások során milliós nagyságrendű bírság várható.

Vigyázat, nyugalom megzavarására alkalmas videó!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra