8 dolog, ami jó időben olcsóbb

Most már úgy tűnik, végérvényesen itt a tavasz, ami azzal együtt, hogy hosszabb nappalokat és melegebb időt hoz, jót tesz a pénztárcájának is. A Mirror magazin legalábbis összeszedett 8 dolgot, ami a jó időnek köszönhetően olcsóbb lett. 

1. Étkezés

Az angolok átlagosan heti 33,5 fontot, azaz majdnem 14 ezer forintot költenek el az éttermekben. Ez a szám nálunk bizonyára kevesebb, de gondoljon bele, mennyit költ el naponta a munkahelyi menzán, vagy ha nem otthon vacsorázik. Ezzel szemben a jó időben lehetősége van piknikezni, és amellett, hogy ez mennyire szórakoztató, egy szendvicsvacsora pár száz forintból kihozható.

3
Fotó: Shutterstock

2. Gyümölcsök

Végre közeledik a gyümölcsszezon, egyre többféle közül lehet választani, és egyre olcsóbbak is. Lassan például jön az eper, igaz, először csak a drága spanyol verziók, de ahogy telik az idő, a hazai termés is megérkezik. 

3. Vakáció

Bevállalósabbnak kell lennie, de elméletben megteheti, hogy drága szállodák vagy panziók helyett inkább keres egy szimpatikus kempinget. Persze azért az időjárásjelentést ne hagyja ki, mert esőben és hidegben se sátrazni, se a szállodában ülni nem egy felemelő szórakozás. 

shutterstock 62122045
Fotó: Shutterstock

4. Edzés

Minek menne edzőterembe, ha friss levegőn is futhat és tekerhet, ráadásul ingyen? De ne feledkezzen meg a szabadtéri fitneszparkokról sem, főleg, hogy egyre több van belőlük. Sőt, akár a saját erősítő tornáját is elvégezheti egy parkban, vagy jógázhat is a napsütésben. 

5. Grillcuccok

Ahogy itt a jó idő, jönnek a leárazott grilleszközök és felszerelések. A Mirror szerint a szezon előtti akciókkal jobban jár, mintha a szezon közepén venné meg ezeket. 

6. Gyerekek

A gyerekek szórakoztatása is olcsóbb lesz. Nem kell már játszóházat keresnie, előadásra jegyet venni vagy moziba vinni, hanem egy kicsit spórolhat azon, hogy a játszótéren ingyen játszik a gyerek. 

WP 000149
Fotó: Velvet

7. Számlák

Lassan kikapcsolhatja a fűtést, és a hosszabb nappalok azt jelentik, hogy a villanyt is később kell használni. Ha van szárítója, akkor azt most azt is pihentetheti és teregethet a szabadban. 

8. Programok

Indulnak a szabadtéri bulik, egyre több lesz az ingyenes koncert városszerte, vagyis ha bulizni támad kedve, vagy valamilyen kulturális programon venne részt, akkor nagy valószínűséggel ingyen is tud szórakozni. Arról nem is beszélve, hogy végre tervezhet egész napos programokat is a természetbe. 

Blogmustra