Vidám szörnyecskék őrzik a bölcsiseket Újpesten

Pár napja írtunk a lakók általi kezdeményezésként viruló kiskertekről a III. kerületi panelek tövében, most a IV. kerületben találtunk hasonló civil kezdeményezést. Káposztásmegyeren sok a gyerek, de a bölcsikben kevés a hely, ezért felújították a Homoktövis utcai bölcsődét, és két új szárnnyal is megtoldották, így 40 férőhellyel bővült. A bölcsit hőszigetelték és akadálymentesítették, sőt napkollektort is kapott a tetőre, amivel a fűtést és a melegvíz ellátást segítik. Az új rész a fotók alapján meglehetősen jól néz ki, de nekünk legjobban egy olyan apró részlet jön be, amihez mindössze egy jó ötlet, némi festék, és egy adag lelkes önszerveződés kellett: az új kerítés.

„Interneten láttunk hasonlót, az intézményvezetőnk, Kocsis Ildikó Edit találta, onnan az ötlet. A megvalósításban a Mosolyfestők Alapítvány segített, ahol érettségi előtt álló diákok dolgoznak közösségi munkában, nekünk csak a festéket kellett adnunk hozzá, azt pedig az önkormányzat biztosította. Még nincs teljesen készen a kerítés, egyelőre csak a homlokzati részen lett ilyen szép, de ahogy az időjárás engedi, körben mindenhol lefestik nekünk" – válaszolta érdeklődésünkre Farkas Anikó, a bölcsi részlegvezetője.

Legyen büszke arra, ahol lakik!

Szívesen számolnánk be a jövőben is hasonló, a saját lakókörnyezet szebbé tételét célul kitűző, alulról szerveződő civil kezdeményezésekről is, úgyhogy ha ön tud ilyenről, írjon nekünk adivany@mail.index.hu címen vagy a Facebook-oldalunkon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra