Így lesz az unalmas lépcsőből vidám házicsúszda

„Csúszdát minden háztartásba!” – ezzel a felkiáltással jártak örömtáncot a buzzfeed.com szerkesztői, mikor meglátták a minnesotai Trisha Cleveland kék-piros színű infantilis találmányát a SlideRidert.

A lépcsőre könnyedén kihajtogatható - időnként azért össze is csukható - szerkezetben természetesen nem Cleveland látott legelőször fantáziát, hiszen számos hasonló ötlet terjed az interneten, az egyik legolcsóbban megvalósítható prototípus például mindössze pár nagyméretű kartondoboz újrahasznosításával készül, a lépcső aljára pedig a balesetek elkerülésének érdekében babzsákot, pokrócot, párnákat halmozhatnak az aggódóbb típusú szülők. Ha tehát nem adna pénzt egy amúgy is kézenfekvő ötletért, ide kattintva megnézheti, hogyan tudja nagyjából zéró költségvetésből lépésről lépésre elkészíteni.

Az ötletek megvalósítását tesztelő quirky.com-on hirdető tervező valószínűleg az ilyen jellegű megoldásokat gondolta tovább és tette biztonságosabbá azzal, hogy nehezékkel ellátott vékony habszivacs matraccal készítette el házicsúszdáját, melynek két oldalán biztonsági korlát, alján pedig egy lendületet fékező bucka található. Bár arra továbbra sem sikerült rájönnünk, hogy vajon hogyan kell a lecsúszás után visszajutni a lépcső tetejére, hacsak nem áll ott anyu vagy apu végig a lépcső aljában, hogy minden alkalommal felhajtsa a szerkezetet. A dolog hátránya, hogy ő valószínűleg előbb unja el, mint a kölkök a csúszkálást.

A gyerekzsúrokra illetve rossz idő esetében benti programokra alkalmas szerkezet még nem került piaci forgalomba, de kíváncsian várjuk, hogy mennyi pénzt kérnek majd a szennyeskosár méretűre összecsukható csúszdáért az üzletekben. A quirky.com-on egyébként nyomon követhető a csúszda sorsa, jelenleg az internetezők bevonásával kívánják belőni a megfelelő árat. Az eddigi állás szerint a kutatásban résztvevők szerint 45.84. dollárért (10.245 forint) túl olcsó lenne, viszont 60.74 dollárért (13.575 forint) már úgy éreznék, hogy jó vásárt csináltak a csúszdával. Persze csak addig, míg körül nem néznek kicsit jobban a neten.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek