Van, hogy mégis lehet játszani az étellel

Vége a tét nélküli sakkozásnak vagy torpedózásnak! Ha már mindenki a telefonján játszik, végre itt a motiváció, hogy visszatérjenek a virtuális csatákból az életbe. Bemutatunk néhány új felfogású játékot, amiben az ellenfél futóját nem csak leütni lehet, hanem meg is eheti. Tudjuk, rövidezős változatban ütősebbek az ilyen játékok, de például sakkozni mi józanul se tudunk.

Csoki Scrabble

30001941-1310454932-401634
iwantoneofthose.com

Ad egy kis plusz motivációs erőt, ha nem csak a betűk vannak finom belga csokoládéból, de a nyeremény is egy hatalmas csokiszelet. Igaz, éppen ezért ez nem lesz egy többször használatos Scrabble típus. Összesen 160 gramm csokoládé van a játékban, tehát ha többen játszanak egyszerre, már nem is kell annyira rosszul éreznie magát a bevitt csokoládémennyiségtől. Az ára ehhez képest nem vészes a maga nagyjából 2700 forintjával. Igaz, ne úgy gondoljon rá, mint teljes értékű szókirakós játékra, inkább egy csokizásra, amivel mellesleg szavakat is lehet kirakni.

Alternatív megoldás: ABC keksz használata, amit akár ön is elkészíthet, ha van ideje, energiája és sütikiszúrója hozzá. Ha a csoki mindenképpen hiányzik, és van a háztartásban fonduekészítő, akkor a szókirakós bulit feldobhatja egy kis csokimártogatással. Sőt, akár betűs jégkockatartóban is készíthet csokibetűket.

Csoki Jenga

A nagyjából 3000 forint körül mozgó játék lényege, hogy tornyot kell építeni a csokirudakból, majd - mint a hagyományos Jenga esetében - ügyesen ki kell szedni az egyes elemeket úgy, hogy a torony ne dőljön le. Az alapjátékban a kiszedett darabokat a torony tetejére kell visszapakolni, ezzel is növelve az instabilitást, de ott nincs az a lehetőség hogy megegye az elemeket. A nyertes az utolsó ember, aki még meg tudta oldani a feladatot úgy, hogy állva maradt nála a tákolmány.

Alternatív megoldás: Bármilyen hasáb alakú csokival eljátszhatja, sőt akár nápolyival is.  

Csoki Dámajáték

Ilyen olcsón egyébként sem jutott még egy tábla csokihoz sem, főleg nem egy játékhoz, ugyanis itt  akciósan 1,8 angol fontba, azaz kevesebb mint 700 forintba kerül. A lényege ugyanaz, mint a sima dámajátéknak, itt viszont annyi a plusz, hogy megeheti a tábláról lekerült darabokat. Külön jó hír, hogy mellékeltek a játék mellé öntőformát is, így ez végre nem egyszer használatos játék: szimplán csak fel kell olvasztani kedvenc csokijait, és akárhányszor újraformálhatja a játékelemeket.

Alternatív megoldás: Meglévő sakktábla és Pilótakeksz a vaníliás karika ellen harc, de bármilyen más keksz is megteszi. 

Csoki sakk

Ugyanolyan elven, mint a dámajáték, akár sakkozhat is. Teljesen más hangulata lesz a csatának, ha nem elég, hogy leüti az ellenfél királynőjét, de még meg is eszi. Nem ez lesz az a készlet, ami mellett nyugodtan ücsöröghet a parkban egy nyári napon, vagy a fürdőkben a medencében, de otthonra mindenképpen jó szórakozás. Ráadásul ehhez is kap öntőformát így újrahasznosítható az egyébként 4 ezer forintos készlet.

csokisakk

Csoki torpedó

A klasszikus torpedó könnyed, szórakoztató játék, különösebben nagy logikai és taktikai erőfeszítést sem igényel, mint mondjuk a sakk, ezért pont megfelelő játék fáradt estékre kikapcsolódásképpen, főleg ha közben egy rakat csokit lehet enni.  A hajók itt is újraformázhatók, így a nagyjából 2 ezer forintos játékkal többször is lehet játszani.

Alternatív megoldás: Néhány tábla hagyományos csoki felhasználásával is készíthet hajókat: egyszerűen törje le a megfelelő számú kockát, készítsen házilag táblát hozzá, és már indulhat is a játék.

Oszd meg másokkal is!
Mustra