A fagyasztott gesztenyemasszákat vizsgálták az elmúlt hetekben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai, és találtak is közöttük problémásakat bőven a laboratóriumi vizsgálatok során, közölte a hírt a hivatal csütörtökön, a honlapján. A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága össszesen két gesztenyemassza gyártó 14 termékének azonnali visszahívását rendelte el, miután kiderült, hogy 11 tétel rizslisztet, 3 pedig burgonyát tartalmaz. A közelményből kiderül, hogy a kifogásolt termékek száma eléri a több tízezer darabot, értékük pedig milliós nagyságrendű. A gyártók bírságra is készülhetnek, ám ennek pontos összegét csak később, a vizsgálat lezárása után állapítják meg. Kerestük az ügyben eljáró NÉBIH-et, hogy mely gyártók termékeiről van szó, kérdéseinkre egyelőre várjuk a válaszukat.

gesztenye 1
Fotó: nebih.gov.hu

Márciusban a laktózmentes termékekkel akadtak problémák: akkor a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal osztott bírságot Sole- és Naszálytej-termékek miatt.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.