Minél drágább a temetői mécses, annál rondább

Mindenszentekkor mindenki megemlékezik azokról a szeretteiről, akiket elveszített. Sokan ezen hétvégék valamelyikén akár egész napot utaznak, csak hogy egy szál gyertyával vagy mécsessel és néhány virággal emlékezzenek elhunyt hozzátartozójukra, ismerősükre. Ugyanakkor ilyenkor lehet a lehető leggiccsesebb temetői mécseseket is látni, holott visszafogott, letisztultabb verziót is bőven lehet találni a boltokban, sőt általában ezek olcsóbbak is, mint az ízléstelen társaik. Hisz ne felejtse el: ez nem verseny, a megemlékezés nem a külvilágnak szól, úgyhogy nem kell túllicitálni a szomszédot azzal, hogy az ön mécsesén több az angyal, vagy műanyagból készült kovácsoltvas rózsa. Körbenéztünk hol lehet normális mécseseket vásárolni, és megmutatjuk az elrettentő példákat is.

Auchan

Az Auchanban mindkét változat megtalálható, így mindenki megtalálhatja a számítását. Van kereszt alakú mécses 599 forintért, vagy enyhén túlzó, angyalka szobros szintén ennyiért. Aki mindenképpen angyalt szeretne a mécsesre, már 499 forintért is vehet olyan üvegmécsest, amin angyalka is van. Egyetlen aranycsíkkal még nem elviselhetetlenül giccses az urnamécses 429 forintért, és szintén aranyozott, csak kereszt díszíti a 139 forintos üvegmécsest. Szerencsére sokkal egyszerűbb és letisztultabb darabokkal is találkozhat ugyanitt: 499 forintért 6 darabos fehér üvegmécsest vehet, kis templomi mécsest 25 forintos darabáron vásárolhat, vagy tízes csomaggal vehet 259 forintért. A klasszikus, fémtetős üvegmécses 75 forintba kerül, de a szögletes formájú, fedeles, 139 forintos mécses többfajta színben is jó választás lehet. Akik viszont nem szeretnének bajlódni a sok kis gyertyával, azok vehetnek 1190 forintért 50 óráig égő, vagy 1490 forintért 90 órát is bíró mécsest is.

DDA

Ottjártunkkor kicsit kaotikus állapotok uralkodtak az amúgy sem egységes és rendezett boltképéről híres DDA-ban, de az feltűnt, hogy a klasszikus teamécsesekből nem volt hiány. Ezeket ráadásul 50 darabos kiszerelésben is meg lehet vásárolni 495 forintért, ennyiből talán még karácsonyra is marad a különböző dekorációkhoz. Az egyszerű üveg mécses 69 forintba kerül, a nagyobb, fedeles változat pedig 155 forintért kapható.

Euro Market

A 250 forintos boltnak is hívott Euro Marketben talán sikerült meglelni a legízléstelenebb sírdíszt (vagy nem is tudjuk minek nevezzük): a fémes hatású műanyag könyvet egy rendkívül ízléstelen művirággal és egy mécsessel. Ára alapján ráadásul ez a temetkezési giccs béemvéje: 1610 forintért lehet beszerezni. Itt is kapható angyalos mécses 350 forintért, de a stilizált kereszt, valamint a meghasadt szív díszek 435 forintba kerülnek. Itt is igaz, hogy a visszafogottabb, ízlésesebb mécses olcsóbb is: 175 forintért vehet olyat, amin csak diszkrét kis kereszt van, és a 350 forintos, talán babérkoszorús mécses sem annyira rossz választás, mint a kisebb 290 forintos arany és ezüst színű virágokkal díszített társa. Akik szeretnek spórolni, vagy egyszerűen nem bírják évről-évre kidobni az egyébként teljesen ép üvegeket, amik megmaradnak, azok bőséges választékot találnak mécses betétet, amivel főleg a nagyobb darabok esetében egészen sokat tudnak spórolni, hiszen a nagyobb méretek is csak 290 forintba kerülnek.

Müller

Ha tényleg egyszerűséget keres, akkor a Müllerbe menjen, ahol a sima piros olajmécses darabja 125 forintba kerül. De legyen a megszokások embere, ugyanis ha ötös csomagban veszi, akkor drágábbra jön ki egy darab: a csomag ára 795 forintba kerül (de ugye, amúgy is mindig megnézi, mennyire is jön ki a nagyobb csomag?!). A nagyobb változat 200 forint, és a vallásosak végre a Müllerben találnak olyan mécsest, amit nem egy gagyi aranyozott kereszt, vagy egy kidolgozatlan, rozsdásnak ható feszület díszít, és 245 forintért még az ára sem borsos.

Tesco

A műanyag sírgyertyából ha ócskát vesz, a fala már a gyújtás közben elkezd olvadni, rosszabb esetben csöpögni és, és ezzel fájdalmas égési sérülést tud szerezni. Ennek a jobb változata akciós a Tescoban: 69 forintért ez megúszhatja. De 199 forintért fedeles gyertyát is vehet, nagyobb és valamilyen aranyozott indával díszített mécsest 589 forintért kap. Akinek elege van a szélben vagy esőben harcolni a természettel, az a korral haladva választhat LED mécsest 389 forintért, sőt akár előző évekről megmaradt üvegmécseseket is átalakíthatja, ha 249 forintért LED betétet vásárol beléjük, vagy szintén ilyen teamécsest 99 forintért.

Oszd meg másokkal is!
Mustra