Drog, erőszak és pia: hírességek rács mögött

Christan Slater mindössze 20 éves volt, amikor letartóztatták. A rendőrség szerint Slater a kocsijával letarolt egy telefonfülkét, majd nekiesett az őt igazoltatni készülő rendőrnek is, végül megpróbált elfutni. És ő még csak a jéghegy csúcsa. Szavazz, te kiért raknád le az óvadékot? (Stohl Buci kimaradt válogatásunkból.)

Lindsay Lohan-t szeretik a biztonsági kamerák

Az amerikai színésznő 2007-ben került a rácsok mögé, igaz, csak rövid időre. Ittas vezetés volt a vád, de csak másfél órát tartották bent. A színésznőnek megtetszett a börtönélet, mert  2010 szeptemberében újra letartóztatták, de ezúttal több időt kényszerült a hűvösön tölteni. Miután a Twitteren is megerősítette, hogy drogtesztjei pozitívak lettek, eljárást indítottak ellene. Azt mondta, hogy kész szembenézni a következményekkel és ez így is lett, mert az akkor 24 éves színésznő 13 napot töltött börtönben.

Az elvonókúra után később mégis többször fogyasztott alkoholt és drogot, egy alkalommal pedig autójával még egy babakocsit is felborított. 2011 februárjában Lohant lopással vádolták, miszerint januárban egy ékszerüzletből ellopott egy 2.500 dollár értékű nyakláncot. Lohan ártatlannak vallotta magát, és azt állította, hogy véletlenül sétált ki az üzletből az ékszerrel a nyakában. A lány próbaidejét visszavonták, a vádakat viszont ejtették ellene, mert kiderült, hogy a bolt tulajdonosa ellentmondásba keveredett a biztonsági kamera felvételével, ahol látszik, hogy a színésznő nem tanúsít ellenállást.

Heather Locklear legálisan kábította magát

Az amerikai színésznőt 2008. szeptemberében tartóztatták le egy kaliforniai autópályán „gyanús szer hatása alatt történő vezetés” vádjával. Az őt igazoltató tiszt azért állította meg, mert kocsija kacskaringózott az úton. Ám a vérvizsgálat kimutatta, hogy sem alkohol, sem keménydrog nem dolgozott benne. Kiderült, hogy egy szorongás és depresszió elleni legális gyógyszerből szedett be túl sokat. Mivel mégis tudatmódosult állapotban ült volán mögé, a bíróságtól három év felfüggesztettet kapott és 700 dollár megfizetésére kötelezték. 2010. áprilisában Locklear-t azzal vádolták, hogy egy parkolóban nekiment egy másik kocsinak, majd szó nélkül távozott a helyszínről – a kocsiját később beazonosították, de azt nem sikerült kideríteni, hogy ki vezette a baleset idején.

Chace Crawford csak az autóval állt be

A fiatal amerikai szívtiprót tavaly nyáron vették őrizetbe Texasban, marihuána birtoklásának vádjával. A szigorú törvényeiről ismert államban nem bántak kesztyűs kézzel a színésszel. A rendőrség szerint Crawfordot egy parkolóban álló kocsiban tartóztatták le kevesebb mint két uncia marihuána birtoklása miatt. Crawford azt állította, ártatlan és csak rosszkor volt rossz helyen. 2011-ben ejtették a vádakat, viszont a színésznek teljesítenie kellett bizonyos feltételeket, mint például a 24 órás közmunka és 12 hónapig havonta jelentkeznie kellett egy rehab felügyelőnél. A sors iróniája, hogy Crawford éppen egy kábítószer-kereskedőt alakított következő filmjében.

Kábítószer, ittas vezetés és illegális fegyverbirtoklás

Bill Gates: a számítógépgurut még 1977-ben Új-Mexikóban tartóztatták le engedély nélküli vezetésért, 1989-ben pedig ittas vezetés miatt.

Nick Nolte: 1962-ben okirat hamisítás miatt fogták perbe, de sikerült elkerülnie a hosszú börtönbüntetést, majd 2002. szeptemberében ittas vezetésért vették elő.

Mickey Rourke: 2007-ben Miami-ban vették őrizetbe, mert feltűnően ittasan vezette robogóját.

Charlie Sheen: 1996. decemberében tartóztatták le azzal a váddal, hogy megtámadta barátnőjét dél-kaliforniai otthonában. Akkor két évi próbaidőre bocsátották. 1998-ban az apja bezáratta őt, mivel kokain használat miatt megszegte a feltételes szabadlábra helyezés feltételeit. A hatóságok kötelezték, hogy rehabilitációs programon vegyen részt.

Mel Gibson: tavaly nyáron rendőrségi eljárás indult ellene, mert életveszélyesen megfenyegette volt nőjét, Okszana Grigorjevát, aki később azt állított, a színésznagyság egy veszekedés közben kiütötte a fogát is.

Hugh Grant: 1995. júniusában tartóztatta le a Los Angeles-i rendőrség, mert egy prostituálttal enyelgett egy BMW-ben. A teljes megaláztatás akkor érte, amikor a rendőrségi fotók is napvilágra kerültek.

Nicholas Cage: idén áprilisban tartóztatták le családon belüli erőszak vádjával.

Robert Downey, Jr.: 1996-tól 2001-ig folyamatosan élvezte a rendőrség vendégszeretetét, ugyanis ebben az időszakban több alkalommal tartóztatták le kábítószer birtoklásért, gyorshajtásért és illegális fegyverbirtoklásért.

Christan Slater: mindössze 20 éves volt, amikor letartóztatták a West Hollywoodban. A rendőrség szerint Slater letarolt egy telefonfülkét, majd nekiesett az őt igazoltatni készülő rendőrnek is, végül megpróbált elfutni.

Valaki nem mehet közelebb Carmen Electrához 500 méternél

Az amerikai modell, színésznő és szex szimbólum karrierjét a Playboy magazin és a Baywatch alapozta meg. 1998-ban ment feleségül a kosárlabda csillaghoz Dennis Rodman-hez, akitől egy év múlva el is válik, de a futó kapcsolatba azért még belefért egy nagy közös balhé: mindkettejüket őrizetbe vették, amikor összeverekedtek egy szállodában, ahonnan megbilincselve vezették ki őket. A hatóságok később azt mondták, mindkét fél elszenvedett ugyan kisebb sérüléseket, de egyikük sem igényelt orvosi ellátást. Már másnap délután, 2500 dolláros óvadék ellenében mindketten szabadultak. Mivel egymásra mutogattak, a bíróság egyetlen ítéletet látott működőképesnek: nem közelíthetik meg egymást 500 méteren belül.

Edward Furlong és a távoltartási végzés

A Terminátor 2 hajdani sztárja 2001-ben kórházba került heroin túladagolás miatt - eszméletlenül találtak rá a medencéje partján, a saját hányadékában. 2001. szeptemberében letartóztatták - két balesetet is okozó - jogsi nélküli vezetés vádjával. Az eset után rehabilitációs kezelésen vett részt, de nem sokat segített rajta. 2004. szeptemberében letartóztatták nyilvános részegség miatt, ahonnan óvadék ellenében szabadult. Furlong 2006-ban feleségül vette Rachael Bella színésznőt, akitől gyereke is született.

2009. nyarán a feleség válóperes keresetet nyújtott be kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. 2010. októberében az asszony korlátozó végzést harcolt ki a bíróságtól Furlong ellen, ugyanis azt állította, férje újra alkohol-és kábítószerfüggő lett, ami lehetetlenné tette az együttélést, ugyanis több ízben megfenyegette őt. A távoltartás működött, ám a szintén megítélt gyerektartás kicsikarása nem jött össze, ugyanis 2011. januárjában Furlong a bíróságon kijelentette, csődbe ment, és nem engedheti meg magának, hogy a gyermekét anyagilag támogassa. Idén januárban Furlongot letartóztatták a távoltartási végzés megsértése miatt, de másnap reggel már szabadult is, 75 ezer dolláros óvadék ellenében.

Kiért tettél volna le óvadékot?

Oszd meg másokkal is!
Mustra