Jazzbe bújtatják a Nobel-díjas költőt

A belga Dirk Roofthooft és Kris Defoort Brodszkij koncertek címmel hozza el Budapestre az emigrációba kényszerült, Nobel-díjas orosz költő, Joszif Brodszkij szellemét: jazz és költészet találkozása október 10-én a Trafóban.

A Brodszkij koncertek című est két szereplője, Kris Defoort zeneszerző és Dirk Roofthooft színész a vers és a dallam nyelvén az emigrációba kényszerített Nobel-díjas orosz költő, Joszif Brodszkij műveinek időt álló ereje és metafizikus tartalma előtt tiszteleg. Élet, halál, szerelem, bajtársiasság – ezek voltak az 1987-ben Nobel-díjjal jutalmazott életmű fő kérdései és csomópontjai.

Az előadás során a két flamand művész arra törekszik, hogy megteremtse azt a fajta érzéki és költői atmoszférát, azt a szépséget, amelyről Brodszkij verseiben is gyakran beszél. Azt a különös bizsergést, amit az ember az ujja hegyén érez, amikor megsimogatja szerelme arcát. Ahogy a költő sem tudja mindig, hogyan ér véget a verse, Dirk Roofthooft és Kris Defoort is hagyja, hogy Brodszkij szövege, a költő által felolvasott versek hangulata, zeneisége magával sodorja őket.

A különleges élménynek bárki részese lehet október 10-én 20 órától a Trafóban – az előadás a FUTURSPEKTÍV2 flamand összművészeti fesztivál keretében valósul meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek