Hétvégén startol a Villányi borfesztivál

Magyarország egyik leghíresebb borvidéke, Villány hagyományosan október első hétvégéjén rendezi meg vörösbor fesztiválját. Az idei három napos rendezvény a szüreti felvonuláson és a finom borokon túl számos kiváló programmal várja a látogatókat.

„A villányi az elegáns bor, a gavalléroké és a dámáké. A magam részéről bálra csak villányit adnék. Minden előnye akkor bontakozik ki, ha az ember frissen fürdött, borotválkozott, tetőtől-talpig átöltözött. Leginkább frakkban vagy szmokingban, hölgyek dekoltázsban. Mértéktartó, finom, jól nevelt” – írta Hamvas Béla egykoron.

A hagyományok szerint Villányban mindig október első hétvégéjén rendezik meg a vörösbor fesztivált, amelyen idén is felejthetetlen programok várják az oda látogatókat. A pincelátogatáson, szüreti felvonuláson túl Dolhai Attilával, a Budapest Bárral, Ferenczy Györggyel és Koós Rékával is találkozhat az, aki hétvégén Villányba utazik. A programot utcaszínház, operett slágerek, utcabál, néptánc, koncertek és gyerekszínház színesítik, és a fesztiválozók nem utolsó sorban megkóstolhatják a tüzes, testes vörösborokat a bor városában! A borászok és borkedvelők örömére hazánk legdélebbi borvidéke idén Budapestről akár már két óra alatt is elérhető az M6-os autópályán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek