A független társulatok megszállják a várost

Szeptember 25-én beköszönt a Függetlenek Éjszakája, amikor számos független alkotóműhely, színházi társulat és befogadó-helyszín mutatja meg Budapest belvárosában, hogy mije van. A legtöbb program a Merlinben lesz, de a város több pontján is számíthatunk meglepetésekre.

"Ezen a napon az idei évad kezdését nehezítő körülmények ellenére is igyekszünk minden házba színt vinni: a befogadó helyszínek, független alkotói műhelyek, társulatok jól bevált és új helyeken várnak minden érdeklődőt. Ismerkedés egymással és az évaddal a színház, a tánc, a zene és a játék nyelvén. A programok többnyire - ahol nincs külön belépő feltüntetve - ingyenesek, így érdemes előre megtervezni az útvonalunkat!" – invitálnak a Függetlenek Éjszakájának szervezői a 25-én megrendezendő eseménysorozatra.

A Merlinben találkozhatunk a legtöbb programmal: itt láthatjuk például Shakespeare A viharját a Szöveg Színház tolmácsolásában, akik nevükkel ellentétben ezúttal többnyire vizuális effektekkel és zenékkel fűszerezik bábjátékukat. Ugyaninnen indul a SZ.A.F.T. által szervezett Szó-cirkusz flashmob – a Gödör klub környékéig, a Kompánia Színházi Társulat pedig megzenésített Háy János-versekkel készül. Izgalmasnak ígérkezik a Duda Éva Társulat A stop című akcióperformansza is, amelyet „váratlan helyzetekre, hirtelen fordulatokra, gyors fékezésekre” koreografáltak.

További helyszín lesz még a Bakelit Multi Art Center, ahol Ladjánszki Márta Give a hug – Ölelj! Special edition! címmel „Hód Adriennre” álmodott előadást, illetve az Írók Boltja, ahol az Ágens Társulat egy csókra invitál mindenkit. Részletes program a www.merlinszinhaz.hu oldalon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek