Szabadtéri örömtánc Michael Jackson emlékére

Augusztus 29-én ismét flashmobot – vagy ahogy a szervezők nevezik: energiavillantást – rendeznek Michael Jackson tiszteletére Budapest utcáin. A kollektív szabadtéri örömtánchoz bárki csatlakozhat, a Gödörben rendszeresen tartanak próbákat, de videók alapján is lehet memorizálni a koreográfiát.

Közeleg Michael Jackson születésnapja, augusztus 29-e, amikor világszerte ún. flashmobokkal, spontán(nak látszó), szabadtéri örömtánccal emlékeznek a tavaly elhunyt énekesre. Az akció lényege, hogy a város – jelen esetben Budapest – különböző pontjain váratlanul hatalmas tömeg gyűlik össze, hogy egy Jackson-dalra, az előre betanult koreográfiát követve ropja.

Tavaly, nem sokkal az énekes halála után a Deák és a Blaha Lujza téren a Beat It című slágerre táncolt a tömeg, idén pedig a Bad lesz terítéken. Az Örömtánc szervezői mindenkit szeretettel várnak a Gödör Klubban ingyenesen látogatható próbákra, de aki inkább otthon gyakorolna, az a www.oromtanc.net honlapon talál videókat, illetve az Örömtánc facebookos oldalán tájékozódhat.

Az "energiavillantás" helyszínei és időpontjai egyelőre képlékenyek, ezért a részletekért ajánlott az Örömtánc Facebook-oldalát felkeresni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek