Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

Sokféle tengeri hallal készítheted.
Sokféle tengeri hallal készítheted.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 deka tengerihal-filé nagyobb darabokra vágva
  • olaj a sütéshez
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, gyömbér és frissen tört zöld bors
  • 15 deka mascarpone vagy natúr sajtkrém
  • 1 nagy ek. liszt
  • 1 tk. puha vaj
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 0.5 darab bionarancs leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

A becitromozott és besózott halszeleteket forgasd meg lisztben és pirítsd le egy kevés olajon, majd tedd félre. Egy evőkanál olaj és a vaj keverékén süsd meg kissé az apróra vágott hagymákat, ahhoz mehet a hal, a tejszín és fűszerek. Adj a keveréknek 10 percet, add hozzá a sajtot és narancslevet, és már tálalhatod is. A legegyszerűbb köret hozzá egy nagy adag sáfrányos-narancsos rizs. 

5 könnyű, őszi vega vacsora, amit a húsimádók is szeretni fognak
5 könnyű, őszi vega vacsora, amit a húsimádók is szeretni fognak

Még a Wellington-bélszínt is meg lehet csinálni vega változatban. Bár az már nem bélszín... de finom és egészséges.

Tovább »

Még több recept

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

február25., 06:00

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Gyors ünnepi édesség: császármorzsa vörösboros szilvaraguval, téli fűszerekkel

Egy kis gyömbér és fahéj pont elég ebbe a klassz gyümölcsös raguba, de még izgalmasabbá teheted frissen tört fekete borssal és szerecsendióval.

2020. december18., 06:08

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.