![Hasábburgonyával és BBQ-szósszal is remek.](https://kep.index.hu/1/0/3579/35796/357969/35796947_2737013_33c872fa869a6dcb34781768175625b9_wm.jpg)
Hozzávalók 3 személyre
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. puha vaj
- 1 ek. hagyma apróra vágva
- 1 darab zellerszár apróra vágva
- 20 deka gomba apróra vágva
- 20 deka főtt gesztenye apróra vágva
- 1 ek. barna cukor
- ízlés szerint só, bors, oregánó, rozmaring, füstöltpaprika-por
- 1 nagy szál reszelt sárgarépa
- 1 kisebb adag alaplé
- 2 ek. paradicsompüré
- 10 deka zsemlemorzsa
- 15 deka vegyes magkeverék durvára törve
- 10 deka érett cheddar
- 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagyobb darab tojás
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymákat, majd add hozzá a zellert, sárgarépát és a gombát. Löttyints alá egy kevés alaplevet, puhítsd meg a zöldségeket, majd vedd le a tűzről. Forgasd össze a többi hozzávalóval, fűszerezd és egy hosszúkás, kivajazott formában süsd össze 20 perc alatt a forró sütőben.
![5 könnyű, őszi vega vacsora, amit a húsimádók is szeretni fognak](https://kep.index.hu/1/0/3467/34670/346707/34670757_2654147_b3920deef10b8ddf8946002b8fc9431e_wm.jpg)
Még a Wellington-bélszínt is meg lehet csinálni vega változatban. Bár az már nem bélszín... de finom és egészséges.
Tovább olvasom