Ez a fűszervajas-fokhagymás bébirépa akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét

Ha nem foglalkoznál túl sokat a körettel, mégis szeretnél valami egészségeset és a karácsonyi asztalra is alkalmas forgást tálalni, forgasd össze a párolt répákat egy kis fűszervajjal és sült fokhagymával. Válogatós vendégeknek is tökéletes, a sült fokhagymának egyszerűen nincs párja.

Hagyományos répacsíkokkal is tökéletes lesz.
Hagyományos répacsíkokkal is tökéletes lesz.Tatiana Volgutova

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka bébirépa (hagyományos is megfelel, hasábokra vágva)
  • 2 nagy evőkanál puha vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, fahéj, gyömbér
  • 1 kevés olaj
  • 1 mokkáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a vajat a fokhagymával, mézzel, sóval és a téli fűszerekkel, közben egy kevés olajban forgasd meg a répákat és kissé sózd meg. Süsd a zöldségeket majdnem készre lefedve, majd kanalazd rá a vajat, és alufólia nélkül is adj neki még 10 percet. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek