A fűszeres-mézes pasztinák igazán finom ünnepi köret

Szárnyasok és visszafogottan fűszerezett vörös húsok mellett is különleges ez a téli fűszerekkel sült, édeskés pasztinák, ami mellé készíts még egy adag házi tésztát vagy friss, balzsamecetes, olasz hangulatú salátát.

Sütőben is készülhet.
Sütőben is készülhet.Fotó: Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 deka tisztított pasztinák megpárolva, majd hasábokra vágva
  • napraforgóolaj a sütéshez
  • 1 tk. mézeskalácsfűszer-keverék
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • méz
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a hasábokat az olajban, majd csöpögtesd le. Amint elkészült, forgasd meg a fűszerekben, majd sózd és borsozd. Ha ezzel megvagy, vékonyan locsold meg mézzel és tálald köretként egyszerűen fűszerezett húsok mellett. 

A legjobb forraltbor-receptek a világ minden tájáról
A legjobb forraltbor-receptek a világ minden tájáról

Mutatjuk, hogyan készítik az olaszok, a franciák és a svédek.

Tovább »

Még több recept

Ez az olaszos rizssaláta langyosan, jó sok zöldséggel a legfinomabb

Rizsből is készíthetsz salátát, amit akár hidegen, akár langyosan is tálalhatsz. A lényeg, hogy ne maradjon másnapra belőle, mert a főtt rizs könnyen romlani kezd. Ha ezt a fogást készíted el, a salátádnak nem sok esélye marad megérni a másnapot – a balzsamecetes paradicsommal, mozzarellával és rukkolával klassz, könnyű fogás lesz belőle. Ha egy kevés hallal ennéd, egy adag tonhalkonzervet is keverj bele.

április9., 10:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Medvehagymás pogácsa – túróval és vajjal lesz igazán puha és gazdag

A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába.

április8., 12:52

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Erre a tavaszi, tejfölös pizzára egy kevés torma is került, és nem bántuk meg

Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.

április7., 10:44

Medvehagymás karalábéleves – könnyű, diétás tavaszi fogás, amit gyorsan összedobsz

Ha te is szereted a könnyű, tavaszi leveseket, ezt az édeskés-fokhagymás medvehagymásat mindenképpen kóstold meg. Egy nagy adag csipetkével önálló fogásként is megállja a helyét.

április7., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.