A fűszeres-mézes pasztinák igazán finom ünnepi köret

Szárnyasok és visszafogottan fűszerezett vörös húsok mellett is különleges ez a téli fűszerekkel sült, édeskés pasztinák, ami mellé készíts még egy adag házi tésztát vagy friss, balzsamecetes, olasz hangulatú salátát.

Sütőben is készülhet.
Sütőben is készülhet.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka tisztított pasztinák megpárolva, majd hasábokra vágva
  • napraforgóolaj a sütéshez
  • 1 tk. mézeskalácsfűszer-keverék
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • méz
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a hasábokat az olajban, majd csöpögtesd le. Amint elkészült, forgasd meg a fűszerekben, majd sózd és borsozd. Ha ezzel megvagy, vékonyan locsold meg mézzel és tálald köretként egyszerűen fűszerezett húsok mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek