Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

Mákkal és rumos meggyel a legfinomabb.
Mákkal és rumos meggyel a legfinomabb.Tamarabegucheva

Hozzávalók:

A töltelékhez

  • 2 bögre aszalt meggy
  • 0.5 deci rum
  • 1 mézeskalácsfűszer-keverék
  • 1 bögre darált mák
  • 2 ek. vaj felolvasztva
  • 4 ek. cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • 3 ek. mascarpone

A palacsintákhoz

  • 2 kisebb darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • egy kevés szódavíz
  • 2 ek. étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a tészta hozzávalóit, és pihentesd legalább negyedórán át, majd süsd ki a palacsintákat. A meggyet locsold meg a rummal, és tedd félre. A mákos töltelékhez keverd el a hozzávalókat, és ha szükséges, egy kevés meleg vizet is adj hozzá, hogy összeálljon. Ha elkészült, keverd el benne a meggyet, majd tölsd meg vele a palacsintákat. 

kapcsolódó Te tudod, hogyan kell tökéletesen tárolni a mákot?
Te tudod, hogyan kell tökéletesen tárolni a mákot?

Mutatjuk, mit kell csinálnod, hogy ne avasodjon meg idő előtt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Spenótos-füstölt sajtos zabpalacsinta – remek reggeli, ha nem vagy épp édesszájú

Ha fetával készíted, mediterrán hangulatú fogás lesz a végeredmény, amiben egy kis adag apróra vágott olívabogyó is elfér. Nem is kell a tetejére más, csak egy kis kanál mézes vaj, vagy ha nem vagy a különlegességek rajongója, akkor egy-egy napon szárított sonkaszelet.

július10., 12:52

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

október19., 09:24

Kóstoltad már a csirkemájas, sós palacsintákat?

Még finomabb lesz ez a fogás, ha egy jénaiba teszed az elkészült palacsintákat, meglocsolod egy nagy adag fokhagymás tejföllel és a tetejére pirítasz rengeteg reszelt sajtot.

január31., 06:04

Palacsinta édesburgonyából? Egy adag sós karamellszósz lesz a legfinomabb mellette

Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.

március26., 12:52

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

október19., 11:24

Mustra