Egy gyors reggeli ajándékba: füstölt paprikás-fokhagymás muffin üvegben

Ezzel a finom, sós muffinnal abban segíted a megajándékozottat, hogy egy-egy nagyon extra hétvégi reggelit süssön magának, szinte nulla energiabefektetéssel. A muffin egy egyszerű kevert süti, a gyerekek is bevonhatók a készítésébe, és a végeredmény néhány szuper aromás, pikáns, sós falatka lesz, ami vendégvárónak, köretként is tökéletes, de egy adag vajjal és akár mézzel is remek.

Minél keskenyebb az üveged, annál jobban látszanak majd a menő rétegek, nem mintha múlna a látványon bármi. Írj hozzá kézzel egy felhasználási útmutatót, és tuti, hogy belopod magad a megajándékozott szívébe. Személyes ajándék, éppolyan klassz, mint egy rajz, de a rajzot nem lehet megenni, úgyhogy add inkább ezt!

Nyugodtan variáld a fűszereket.
Nyugodtan variáld a fűszereket.GMVozd

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 25 deka liszt
  • 5 deka zabpehely
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál füstöltpaprika-por
  • 1 teáskanál fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Rétegezd üvegekbe a hozzávalókat, és írj mellé használati utasítást. Abban annyi a fontos, hogy 2 tojás, 10 deka olvasztott vaj és úgy 3 deci tej kell a sütik elkészítéséhez. Ezek után 180 fokon 15-20 perc alatt sülnek készre. Nagyáruházakban kapható, ropogós sülthagyma-kockákkal, dióval, apróra vágott aszalt szilvával vagy őrölt köménnyel teheted a rétegeket izgalmasabbá. 

Reggelinek és vendégvárónak is tökéletes: sajtos, sült hagymás muffinok Reggelinek és vendégvárónak is tökéletes: sajtos, sült hagymás muffinok

Az érett cheddar és az édes sült hagyma kombinációjával azért nem nehéz sikert aratni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Ünnepekkor és egyszerű hétköznapokon is remek ez a gyors halleves

Ha idén a halászlé helyett valami mást készítenél, dobj össze egy gyors hallevest, amiben az a legklasszabb, hogy minden tengeri herkentyű remekül illik bele. Lime-szeletekkel és pirított, vajas kaláccsal érdemes tálalnod ezt a pofonegyszerű fogást.

2020. december18., 06:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek