Jól hat a szexre a dél-amerikai afrodiziákum

Tudósok szerint nem csodaafrodiziákum a maca, az erekciózavaros, változókortól szenvedő tesztelőkre mégis jó hatással volt a növény.

A maca (Lepidium meyenii) nevű növény gyökere számtalan potencianövelő szer hatóanyaga. Az Andokban terem, olyan durva körülmények között, ahol a legtöbb növény kipusztulna. A húsos gyökeret ősidők óta zöldségként fogyasztják, de az Andokban tenyésztett állatok táplálékkiegészítője is egyben, melyről időközben kimutatták, hogy kiváló immunerősítő, és a nemzőképességre is jótékony hatással van, ugyanis az egészséges spermiumok számát megnöveli. A maca ezen mellékhatásának köszönhetően lett felkapott afrodiziákum, a potencianövelő szerek piacán körülbelül tíz éve jelent meg az USA-ban, de ma már nálunk is kapható.

A szert időközben számtalan laboratóriumban tesztelték, hatásáról pedig megállapították, hogy a maca nem egy csodaafrodiziákum, szerény mértékben, de jótékonyan befolyásolja a szexualitást - írja a psychologytoday.

A szer hatását perui tudósok is megvizsgálták, felnőtt férfiakat kértek fel arra, hogy teszteljék, a csoport egyik fele placebót, másik része napi 3 gramm macát kapott. Bár a férfiak hormonműködését nem befolyásolta, szexuális vágyukat mégis fokozta. Olasz kutatók merevedési problémákkal szenvedő férfiak egy részének adták a szert (2400 mg/nap), egy részük pedig szintén placebót kapott. Mindkét csoport pozitív élményekről számolt be, az erekciós zavaroktól szenvedők állították, hogy jótékony hatással volt a szexre.

Ausztrál tudósok változókor előtt álló nőkön tesztelték a növényt, kísérlet előtt vért vettek tőlük, majd egy részük 3500 mg szert kapott naponta, a többiek placebót. A vizsgálat hat héten keresztül tartott, a vérvizsgálatok azonban nem mutattak semmiféle hormonális változást, a résztvevők viszont a változókori hatások, a depresszió és a szorongás enyhüléséről, és jobb szexről számoltak be.

Bostoni kutatók olyan személyeken tesztelték a szert, akiknek az antidepresszánsok hatására csökkent a libidója, a kísérleti alanyok egy része placebót, 1500 mg-ot és 3000 mg szert kapott naponta. A mennyiségre tekintet nélkül, mindkét macát szedő csoport arról számolt be, hogy a maca jótékonyan befolyásolta a szexualitást.

Oszd meg másokkal is!
Mustra