A bőség zavara – Csajos élmények a Budapesti Nyári Fesztiválon

Sármos énekeseket, szédítő rockbandákat és lazulós estéket ígéri a jubileumi évad a Margitszigeten és a Városmajorban. Ezek között szép számmal akadnak andalító és lélekemelő klasszikus koncertek és előadások, és akkor még nem beszéltünk a családi és a gyerekprogramok sokaságáról!

Sármos pasik

A fesztivált egy óriási színes piknik keretében a népszerű Alexander Rybak eurovíziós sztár és hegedűművész nyitja meg, a Magyar Állami Operaház zenekarának közreműködésével a Margitszigeti Nagyréten június 9-én. Érdemes elcsípni a másik hegedűvirtuóz, a fenegyerek Ara Malikian első hazai fellépését is június 29-én. Egyedülálló előadásmódjával és rockzenészeket meghazudtoló energiával nyűgözi le a hallgatóságot. Igazi zenei kuriózum a nagyszabású kompozícióiról ismert és a „techno pápájának” is nevezett innovatív DJ, Jeff Mills koncertje is, a Planets (Bolygók), vagy Erwin Schrott operától a tangóig terjedő gálakoncertje július 15-én. Vitathatatlanul ő az idei fősármőr, az első számú Don Giovanni, akinek erről papírja is van.

tango erwin fotó Fabcide dell anse

Kis nyáresti lazulás

A Quimby fergeteges buliját a Class&Roll című koncertet szimfonikusokkal, az Óbudai Danubia Zenekarral adja június 10-én. A tőlük megszokott találékony játékossággal és lírai dalokkal, a Modern Art Orchestrával és egy igazán rendhagyó koncerttel érkezik a szigetre sokak nagy kedvence, a Szabó Balázs Bandája július 1-én, és már itt, ahogy a Budapesti Nyári Fesztivál műsorfüzetét lapozgatva is, elfoghat bennünket a bőség zavarának érzése, mert ugyanebben az időpontban odaát a Városmajorban éppen egy másik kihagyhatatlan eseményre, Palya Bea és zenekara koncertjére várják a rajongókat.

AraMalikian (live)-12

Klasszikusok a lombok alatt

Az évad kiemelt bemutatója lesz Kálmán Imre nagyoperettje, a Cirkuszhercegnő, amely olyan sosem látott cirkuszi forgataggal elevenedik meg július 20-án és 21-én a Margitsziget színpadán, hogy a legigényesebb nagyszülőket is nyugodtan elhívhatjuk rá, de idén újra itt lesz a Béjart balett is, a nagyszabású, játékos, modern és filozofikus Varázsfuvolával. Neves nemzetközi balett-társulatok sztárszólistáival érkezik a világszerte turnézó, látványos balett-show, a The Great Gatsby július 6-án és 7-én, és két nagyszabású operabemutatóra is készülhetünk: Richard Strauss szecessziós, szimbolista műve, a vérfagyasztó Salome kortárs interpretációja Szikora János rendezésében kerül színre, valamint Giuseppe Altomare és Arturo Chacón-Cruz, nemzetközi sztárénekesek vendégszereplésévelaugusztus elején két estén is felcsendül Verdi csodálatos műve, a Rigoletto.

GATSBY 052

Kikapcs gyerekekkel

A nyár minden hétvégéjén három helyszínen is gyerekprogramok sokasága várja a családokat: a szigeten az Interaktív Meseszínpadon és a Szent Margit romoknál, valamint a Városmajori Színpadon, ahol június 10-én vidám és mozgalmas vakációváró fesztivállal, bohócokkal, kézműves és érzékenyítő foglalkozásokkal, a Vaskakas Színház bábelőadásávalés Halász Judit koncerttel indítják be az idei nyarat. Július 20-án este kellemes családi program és színházi kedvcsináló lehet a gyerekek számára A Két Lotti, a Budaörsi Latinovits Színház és a Múzsák társulat közösifjúsági előadása.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek