Robot barátot karácsonyra?

Vegyünk egy átlagos pénteket – természetesen minden összejött, araszol a kocsisor, a vacsora esélytelen, áll a por, alvásszint -2, és akkor barátaid felhívnak, hogy benéznének, mert erre járnak. Most ezt kicsit nehezítsük karácsony utáni lappangó süti morzsákkal, karácsonyfával, ajándéktorlaszokkal. Mit teszel?

Átlagos vendéglátó kétségbe esik, a robotizált pedig telefont ragad. Lazán megnyomja a CLEAN gombot az alkalmazáson, aztán pizzát rendel, majd császárnőként bevonul az objektumba, ahol a legjobb barát már végzett is a takarítással, és éppen visszagurul a dokkolóba.

Nem is szükséges túlmagyarázni, hogy miért kiváltságos az önjáró takarítóeszköz birtoklása, még akkor is, ha eltekintünk a vészhelyzetektől: a takarítás és porszívózás idő, és ha az ember nem kifejezetten cirkuszi akrobata, le is mondhat bizonyos sarkok és rések portalanításáról.

Szerencsére egyre nagyobb tudással ruházzák fel a robotporszívókat, melyek nem csak programozhatók általános napi takarítási feladatokra, de mobilalkalmazással is kommunikálnak a „munkaadóval”, és így bárhonnan és bármikor mozgósíthatóak.

kep1.png

„Ráadásul még véletlenül sem dönti fel a karácsonyfát.” – teszi hozzá Florovits Genoveva, az iRobot marketingvezetője. „Ugyanis már az alapmodellekhez is jár egy virtuális fal, amivel kizárhatunk bizonyos részeket a porszívó útvonalából. Ilyen a karácsonyfa, de lehet ez egy kutyatál, padlóváza is.”

Az iRobotnál 9 féle otthoni típus kapható az általános napi takarítást végző kisinastól – ez a jól ismert 605-ös –, a robotporszívók Jaguárjának számító 980-asig. Mindegyik önállóan dolgozik, befér bármilyen bútorlabirintusba, a kanapé és a komód alá is, elbánik mindenféle padlófelülettel. Többen kiemelték, hogy kevesebb a szálló, finom por, mert begyűjti, és nem felkavarja a robot. Kevesebb nagytakarítást kell végezni, ami azért is pozitívum, mert bizonyos focimeccs/híradó néző köröket ez így nem hoz ki a sodrából. Sőt, a robotbarátok nagy előnye, hogy akkor takarítanak, amikor otthon sem vagyunk.

kep2

„A legfejlettebb típus azoknak is jó, akiknek sok szőnyeg van a lakásukban, hosszú rojtokkal, hiszen a robot nem akad el bennük, viszont varázslatosan kitakarítja a szálak között összegyűlt szennyeződéseket is ” – meséli Genovéva. „Sőt, ha a roboton kívül, másik házi kedvenc is van a lakásban, mint egy kutyus az én esetemben, akkor az általa elhullajtott szőrt vagy egyéb értékes zsákmányok maradékait is tökéletesen eltávolítja, ez annak köszönhető, hogy a 980-asnak van egy nagyon jó tulajdonsága, az, hogy amikor érzékeli, hogy szőnyegre ért, bekapcsol egy extra szívófokozat. Lehet is hallani, ahogy erősebb üzemmódra kapcsol, mintha egy repülőgép hajtómotorjai kapcsolnának be. Tökéletesen kitakarítja a szőnyeget, padlót, kőburkolatot, átmegy a küszöbön, nem esik le a lépcsőn. Miközben halért, fenyőfáért állok sorba a piacon, a robot elvégzi a feladatát. Ha tele a porzsák, ha végzett, jelzi a mobilappon keresztül. Nincs is ennél egyszerűbb és elegánsabb takarítás.”

 

Az iRobot gondolt egyet: „Legyen minél több stresszmentes karácsonyi otthon”, és a Roomba ropotporszívók egyes modelljeit most kedvezménnyel lehet hazavinni. Biztosan ez lesz a legtökéletesebb ajándék, mert nem csak tiszta lakást, de több szabadidőt is biztosít. Nagyszülőknek vásárlók, vagy akik még csak ismerkednének a robotporszívó műfajával, jó hír, hogy az alapmodell Roomba 605-ös bekerült az iRobot Black Friday ajánlatába!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek