Vajon ki lesz az első coworking kávézó baristája?

Budapest kozmopolita, brooklyni hangulatú szegletében, a Nagymező és a Paulay Ede utca találkozásában ismét valami új és izgalmas van készülőben: az irodai munkakörnyezet innovatív, közösségteremtő átértelmezéséről és szuper kreatív kezdeményezéseiről ismert Loffice nemsokára egy különleges tető-kávézóval tör az ég felé – itt nemcsak az ínyenc kávé- és gasztroőrültek, de a budapesti kulthelyek kedvelői is megtalálják majd a számításukat.

“Nincs irodánk Európában, emellett sokat is utaztam a kontinensen. Mondhatni nomád életmódot folytattam évekig. Ennek káros családi és szociális következményei voltak. A coworking általában is egy jó megoldás az ilyen problémákra, de a Loffice ennél többet nyújt: ez egy ‘dream come true'! A környezet, a design inspiráló, nincs iroda-érzésed, de mégis van kedved dolgozni. Olyan, mintha egy kreatív csapat tagja lennél, akik különböző projekteken dolgoznak, mégis valahogy összetartoznak. Mindenki támogatja a másikat, ötleteket, sok esetben munkát adnak egymásnak a coworkerek. Ez igazából egy lazán szervezett professzionális kapcsolati háló, ami nem csak, hogy kellemes és kötetlen munkakörnyezetet teremt, de kinyit egy csomó ajtót, amiről nem is tudtad, hogy ott vannak.

Fotó: Botond Márton

Azt hiszem a Loffice különösen élen jár abban, hogy ezt az innovatív környezetet támogassa a startupok, a kulturális projektek területén kiemelkedően aktív tagja az üzleti community-nek, mint összekötő kapocs, ‘felület'. Ezt nevezhetjük aktív irodának (active working platform), amit nem csak négyzetméterben lehet mérni. Ez a komoly üzleti környezet tegezős változata, ahol nem szorulsz bele a formákba.” – meséli Pólay István, egy amerikai technológiai cég európai üzletfejlesztési képviselője.

A Paulay Ede utcai Loffice Coworking Budapest első közösségi irodájaként debütált. A bázis a Zeneakadémia egykori kottanyomdája lett, amelyet további Loffice irodák és fejlesztések követtek.

Loffice-ok nyíltak a Király utában, a Sas utcában és a Rákóczi téren. A modell sikerét olyan kitüntetések igazolták, mint az Év Fiatal Vállalkozói, az Év Zöld Irodája, a Design Management díj, az Év Design Irodája, vagy 2014-ben az Év Coworking Irodája díj.

A hazai sikerek után 2011-ben Bécs kreatív negyedében, egy egykori cipőgyárában nyitotta meg kapuit a Loffice Wien, az Ausztriában terjeszkedni szándékozó magyar vállalkozók nagy örömére.

A Loffice a legkülönbözőbb szakmai területről és országból érkezőknek kínál akár egyetlen órára, napra vagy egész hónapra munkaállomásokat, irodákat, tárgyalókat, tréning vagy rendezvény termeket - ezeket időarányos alapon (‘pay-per use') lehet igénybe venni.

“Az egész belső tér kialakítása ötvözi a környezettudatos és korszerű technológiai megoldásokat, amely esztétikailag motiváló teret biztosít a mindennapi feladatok és kötelezettségek elvégzésére. Nagyra becsülöm a látható kapcsolatot művészekkel és a műalkotásaikkal abban a környezetben, amelyben a mindennapi munkánkat végezzük. A Loffice csapata szakmailag profi és mindemellett minden alkalommal nagyon meleg szívvel és barátsággal fogadnak. Amikor szünetet tartok és a belső teraszon elfogyasztom a kávémat, szeretem hallgatni a Konzervatóriumból beszivárgó dallamokat, ahogy klasszikust és jazzt gyakorolnak. Találkozni, beszélgetni és eszmét cserélni más coworkerekkel különböző módokon gazdagítja a mindennapjaimat. Nemcsak szakmai szinten, amikor a sokszínűséggel, érdekes meglátásokkal és ötletekkel találkozom, de személyes szinten is, hiszen új barátokra tettem szert és ebben sok örömömet lelem. Soha nem fogom elfelejteni – és szeretném megköszönni – azt a pillanatot, mikor egy hosszabb távollét után, egyszercsak kaptam egy rövid emailt: “Szia Bea, hogy vagy? Merre jársz? Mikor jársz felénk? Hiányzol nekünk!” És ez a titka és különlegessége a Lofficenak. Újra és újra visszatérek, nem szeretném a hiányát érezni!” – mondja Klotz Bea, a Frankfurt am Main-i székhelyű Közép-Kelet Európai Online Könyvtár vezetője.

A Loffice, a véget nem érő programok, tervek, célok házaként, Paulay Ede utcai épülete legfelső szintjének tetőráépítésével nemcsak a teret értelmezi újra – a coworking kávézóban a kreatív energiákon túl a különleges kávéaromák is felszabadulnak majd – innen már csak egy ugrás a csillagos ég!

http://budapest.lofficecoworking.com

Mustra