Hogy válasszak karácsonyi menüt?

Unja már a régi recepteket, de nincs ideje kísérletezni? Van néhány megbízható tippünk, hogyan kezdjen neki a keresésnek. Fogások, kellékek és ötletek, hogy idén egyszerűen meglegyen az ünnepi menü.

Karácsonykor sokan esküsznek egyetlen jól bevált receptre, de néha kifejezetten jó döntésnek bizonyul, ha merünk változtatni – ehhez azonban megbízható tippekre van szükség.

Megbízható forrás, könnyen beszerezhető hozzávalók

A legjobb persze az, ha a nagymama ősrégi titkos receptjei közül kerül elő egy adu ász, vagy a baráti társaság valamelyik tagja szolgál egy bombabiztos tippel – de ha esetleg nem sikerülne ilyenre bukkannunk, még mindig ott vannak a sikerszakácskönyvek és persze a net, ahol tucatnyi tematikus oldal és gasztroblog mondja meg, mit és hogyan készítsünk el a párolt zöldségtől kezdve a konfitált libacombig. Ha jót akar, csak olyanba vágja a fejszéjét, ami elsőre is könnyen elkészíthetőnek tűnik, és a kellékekért, hozzávalókért sem kell nagyon messzire menni.

Tökéletes megoldás elfoglaltaknak: rendeljen meg minden hozzávalót online!

Ha úgy érzi, hogy összecsapnak a feje felett a hullámok, és arra sincs ideje, hogy a boltban megvegye a hozzávalókat, a dolog akkor sem lehetetlen. Egyszerre kényelmes és pofonegyszerű megoldás, ha online szerez be mindent: néhány kattintással kiválaszthatja a szükséges kellékeket, így a komplett konyhai arzenál házhoz megy. A Shopline webáruházban például nem csak jó áron találunk meg mindent a grillserpenyőtől a turmixgépen át a fűszerekig, de karácsonyig most ismert bloggerek ünnepi készülődéssel kapcsolatos posztjaival is megkönnyítik a dolgunkat.

Tuti receptek a Szárnyas Ízvadásztól

A Shopline karácsonyi gasztrofelelőse a Szárnyas Ízvadász gasztroblog házigazdája, Fördős Zé, aki olyan receptekkel jelentkezik hetente a webáruház oldalán, hogy már a cím elolvasásakor összefut a nyál a szánkban. Kezdetnek egy baconos-juharszirupos palacsintával hozta meg a kedvünket, hogy komolyabban elkezdjünk foglalkozni a karácsonyi menü gondolatával (és próbaképpen gyorsan meg is süssük ezt a mennyei kombinációt), a garnéla chorizoval nyárson, chilis chimichurrival és grillezett citrommal pedig még azokat is leveszi a lábukról, akik esetleg ódzkodnának az újszerű ízektől. Szóval aki úgy érzi, szeretne mindent egy helyen beszerezni a tuti tippektől a hozzávalókig, a Shopline-on nem nyúlhat mellé.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek