Hüvelygomba: kettős probléma

A köznyelvben hüvelygombaként emlegetett betegség orvosi elnevezése, a vulvovaginalis candidiasis, pontosabb definíciót ad a betegség jellegére. Köznapibb nevétől eltérően ugyanis a hüvelygomba nemcsak belső, vaginalis, azaz hüvelyi fertőzést jelent, hanem szinte mindig együtt jár a külső területek, azaz a vulva fertőzöttségével is.

A betegséget az okozza, hogy a normál hüvelyflóra összetétele megváltozik és az ott élő gombák - általában Candida fajok – elszaporodnak a hüvelyben és kijutnak a vulvára is, így megfertőzik a külső területeket is, amit a vulva égő, viszkető érzése jelez.

A betegség tehát kettős probléma, ezért az alapos kezelésnek a belső, hüvelyi készítmény használata mellett a külső nemi szervek fertőzöttségének megszüntetésére is ki kell terjednie.

A Canesten Kombi az egyetlen olyan vény nélkül kapható gyógyszer, mely
hüvelytabletta és krém kombinációjával nyújt teljes körű kezelést gombás
hüvelyfertőzés esetén1:

  • - a hüvelytablettával a fertőzés okát szünteti meg.
  • - a krém a külső nemi szervek gombás fertőzöttségét gyógyítja. Használata ráadásul gyorsan csillapítja a kínzó viszketést. A krém alkalmazása a partnernél is ajánlott, a visszafertőződés megelőzése érdekében.

Nőgyógyászt kell felkeresni terhesség és szoptatás alatt, valamint akkor, ha a fertőzés először vagy 1 év alatt több mint négyszer fordult elő, illetve ha bizonytalan a tüneteket illetően.
www.canesten.hu

1. Magyarországon regisztrált készítmények között.
Vény nélkül kapható gyógyszer! Hatóanyag: klotrimazol.
További információ: Bayer Hungária Kft., 1123 Budapest Alkotás u. 50.                      L.CC.Canesten.2011-08-22.0160

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––



A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!



Oszd meg másokkal is!
Érdekességek