Citromkrémes nyuszifészek-pavlova – Mai kedvenc húsvéti édességünk

GettyImages-1133450931

A kívül ropogós, belül vattacukorszerű pavlova az egyik legegyszerűbben elkészíthető és leglátványosabb desszert. Lássuk tehát mai kedvenc sütinket a Dívány receptválogatásából!

Hozzávalók: (6 darabhoz)

  • 60 g tojásfehérje (2 nagyobb tojásból)
  • 90 g cukor
  • 4 g étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál fehérborecet/almaecet (5% körüli legyen)

A citromkrémhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 ml citromlé
  • 6 dkg porcukor
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, felkockázva

A dekorációhoz:

  • apró csokitojások
  • ízlés szerint szórócukor
  • ízlés szerint bazsalikomlevelek

A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

A szobahőmérsékletű fehérjéket lágy habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadunk a cukorból 6 dekát.

Fényes, kemény habbá verjük (ez kb. 4-5 perc még a mixer legnagyobb sebességénél), majd a gépet végig járatva hozzáadjuk a keményítővel elkevert maradék 3 deka cukrot – így könnyebben lesz homogén a habban a keményítő.

További 2 perc után hozzáadjuk a borecetet is, és még egy percig verjük tovább. Ekkor fényes, sűrű hab állagúnak kell lennie.

Egy sütőpapírra 8 centi centis köröket rajzolunk, a papírt megfordítjuk, és ráhalmozzuk a kör közepére a habot. Egy kanál hátával formázzuk nagyjából szabályosra, – a habkör tetejét kissé le kell nyomkodni, és egy enyhén befele lejtő mélyedést kell kialakítani, ahova a krémet pakolhatjuk majd.

Az előmelegített sütőbe rakjuk, az alsó harmadába, és a hőfokot azonnal levesszük 100 fokra. A süti fölé rakunk a sínre egy nagyobb tepsit, hogy elkerüljük a barnulást. Egy óra múlva a sütőt lekapcsoljuk, a sütőajtót kissé kinyitjuk, és benn hagyjuk még 40 percet száradni a sütit.

A citromkrém első 4 hozzávalóját gyenge gőz fölött, rugós habverővel folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd a tűzről levéve kockánként elkeverjük benne a vajat.

A kihűlt pavlovákat megtöltjük egy-egy evőkanálnyi citromkémmel és csokitojásokkal, ízlés szerint szórócukorral, bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra