Szexuális teljesítményével is férfiasságát bizonyítja: a Kos férfi tüzes az ágyban

Önfejűség, önzés, makacsság, mértéktelenség: a zodiákus első jegyének szülöttei számos elviselhetetlen tulajdonsággal rendelkeznek. Ugyanakkor izgalmasak, mindig ezer fokon égnek, nagyvonalúak és róluk mintázták a lehengerlő hősszerelmes alakját is.

A Nap március 21-től április 20-ig tartózkodik a Kos jegyében, amelynek uralodó bolygója a harcias, cselekvő és konfliktushelyzeteket teremtő Mars. Március hónapunk is Mars római hadistenről kapta a nevét.

A Kosok most beindulhatnak

A Kos jegyűek most szárnyalhatnak, és nem csak a Nap energiája miatt. A szerencsehozó Jupiter is sietteti őket, hogy minél előbb valósítsák meg vágyaikat, merjenek haladni és nagyban gondolkodni (ami persze egyébként sem áll tőlük távol), és gyors döntéseket hozzanak a cél érdekében. A velük szemben álló Mérlegekre ez a sürgetés már frusztrálóan hat, és döntésképtelenségükkel nagyobb mértékben szembesülhetnek. Azt azonban nyilvánvalóan felismerik, hogy a jó lehetőségekről kár lenne lemaradniuk. Nincs most idő a mérlegelésre.

Fotó: Szántai Gábor
Fotó: Szántai Gábor

Érezhetően mindegy jegy szülöttére hatással van a Kos lendületes ereje, azonban aki hajlamos a meggondolatlanságra, az jó, ha odafigyel magára, amikor elkapja a hév. Ahogy a tavaszi napforduló a tavasz kezdete, úgy a Kos jegy a 12 állatövi jegy első jegye, és remekül ért ahhoz, hogy az asztrológiai újévet megalapozza. A Nap villámgyorsan vált jegyet  március 21-én, amikor az Uránusszal kerül együttállásba. Meglepő kezdésre számíthatunk, ez az intró nem hétköznapi dolgok megélését sejteti, inkább felnyomja a feszültségszintet mindenhol és mindenkiben.

Csak a saját kárán tanul

A Kos jegyet hatalmas lendület és lelkesedés jellemzi, a jegy szülöttei kezdeményező akaratukkal úttörőként hódítanak meg ismeretlen területeket és fedezik fel az élet legkülönfélébb aspektusait. Egy Kos nem ijed meg a lehetetlentől, és felesleges igyekezet őt ellátni jótanácsainkkal vagy megpróbálni megóvni saját magától, mert ő az, aki mindent a saját bőrén keresztül akar megtapasztalni. Makacsságban talán a Bak jegyűek vehetik fel vele a versenyt, és meg van győződve rőla, hogy neki mindig igaza van. Versenyző típus, aki mindenben első akar lenni. A konfliktusoktól sem riad vissza, sőt, önérvényesítése egyik sikerforrásának tekint minden megnyert csatát.

Magas hőfokon ég, ezért önző

Figyelmét többnyire saját maga köti le, más emberek érdekeibe bele sem gondol, nem veszi észre, hogy mennyire önző tud lenni. Valójában akkora hőfokon ég, hogy szüntelenül mozgásban van, újabb és újabb ötletek pattannak ki a fejéből, nincs ideje beavatni másokat a tervébe. Ezért ők kirekesztve érezhetik magukat mellette. Nem szándékosan bánt meg másokat, egyszerűen nincs ideje másokra is gondolni. A többi tüzes jegyhez (Oroszlán, Nyilas) hasonlóan állandóan magára akarja vonni az emberek figyelmét. Mint a zodiákus első jegye, személyisége még kiforratlan, és energiái még csaponganak, kontrollálatlan, mint egy nagyra nőtt pimasz gyerek, aki tör-zúz ha kell, és hirtelenséggel tud nyers és durva szavakat vágni a másik ember fejéhez, mindezt persze meggondolatlanul.

Egyetlen főnököt ismer el: saját magát

Akár férfiról, akár nőről van szó, a Kos alaptermészete az izgatottság, a változatosság. A rutinmunka kiöli belőle a lendületet. Ha mindig újabb és újabb kihívásokat kap, élvezi a feladatait. Magányos harcos, aki nemcsak az ellenfelekkel bánik el könnyedén, hanem mindenkivel, aki irányítani próbálja őt. Egyetlen egy főnököt ismer el: saját magát. Éppen ezért sikeres a vállalkozásokban, beosztottként pedig rémálma tud lenni a főnökeinek, ha nem kap kellő szabadságot. A tüzes jegyek gyengéje a mértéktelenség. Ez a Kos jegynek sem erőssége. Kitartásban sem jeleskedik, valószínűleg ezért sem aprózza el a dolgokat. Ha már egyszer megerőlteti magát, gondoskodik róla, hogy legyen látszata.

Óvnia kell a fejét

Minden Kos jegyűnek szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy türelmetlen, és emiatt meggondolatlan. Ha a dolgok nem fénysebességgel történnek, akkor elkezdődnek a bajok. Legérzékenyebb testrésze a fej, (egyébként is szeret fejjel menni a falnak), hirtelensége miatt vonzza a baleseteket (bukósisak ajánlott) és nem árt, ha a közelükben van egy sürgősségi osztály is. A Kos jegy általában gyorsan tanul, a reakció ideje is gyors, azonban elszámolni tízig a kritikus helyzetekben már tanulandó feladat számára. Ami a szívén az a száján.

Fotó: Terrius Kim
Fotó: Terrius Kim

A Kos férfi hősszerelmes és macsó

A Kos férfi hőstettekkel próbál udvarolni. Ha megtetszik neki egy nő, nem sokat teketóriázik, rohamoz. Nem a kifinomult modorával veszi le a hölgyeket a lábukról, hanem rendkívül jól feltalálja magát a váratlan helyzetekben, jól improvizál és nagyvonalú gesztusokkal hódit. Ajándékozáskor sem szűkölködik, a kicsinyesség távol áll tőle. Gesztusaival odafigyel, hogy fenntarthassa macsó imidzsét. A bombajó kezdet után az érdeklődési görbe sajnos hamar eléri csúcspontját, és az újdonság, a hódítás és a szórakozás varázsa eltűnik. Új izgalmak felé indul. Alaptermészete, hogy imád játszani a tűzzel. Ha feltámad benne a kalandvágy, semmi sem tartja vissza. Ő a tipikus tüzes szerető, szexuális teljesítményével is folyamatosan bizonyítani akarja férfiasságát. A Kos férfiak nem a meggondoltságuk és megbízhatóságuk miatt szerethetőek elsősorban, ám spontán, ösztönös és kezdeményező természetük miatt változatos, unatkozástól mentes pillanatokat élhetünk meg társaságukban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek