Egy Halak jegyű mindennek örül, amit szívből kap - ajándéktippek jegyek szerint 2.

A Mérlegeknél biztos jó pontot szerzünk kozmetikumokkal, míg a Skorpióknál jól jön a gondolatolvasás, és személytelen ajándékkal ne is próbálkozzunk. Asztrológiai útmutatónk második részében a levegős és vizes jegyek ajándékaihoz adunk ötleteket.

Előző cikkünkben arról írtunk, milyen ajándéknak örülnek a tüzes és a föld jegyek:

Az Oroszlán ékszerre, a Szűz hasznos dolgokra vágyik - ajándéktippek a jegyek szerint

Levegős jegyek

Ők a gondolkodók, akik előbb tűnnek ki intellektusukkal, mint érzelmi, szenvedélyes kitöréseikkel. Éppen ezért ne számítsunk e jegy szülötteitől (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) nagy lelkesedésre, ők azok, akik objektíven reagálnak az eseményekre.

IKREK: Egyetlen jegy sem olyan kíváncsi és tudásszomjas mint az Ikrek. Éppen ezért az ajándékvásárláskor az aktualitáson legyen a hangsúly. Ha megjelenik egy új könyv, egy új film, vagy bármi, ami épp bekerült az éterbe, annak ők biztosan örülni fognak. Ha szeretnénk kedvükben járni, nyitott szemekkel és fülekkel kövessük a legújabb híreket. Széles érdeklődési körük révén valószínűleg jobban fognak örülni több kisebb ajándéknak, mint egy nagynak. Sok impulzusra van szükségük, hogy intellektusukat kielégítsék, illetve az lesz számukra a jó ajándék, amiről lehet sokat beszélni. Nagy érzelmi lelkesedésre azért ne számítsunk.

MÉRLEG Tetszeni vágyásuk a tüzes jegyűeknél is erősebb, azzal a különbséggel, hogy ők ezt finomabb eleganciával teszik. Rózsaszín álmokat dédelgetnek, és nem a kezdeményező készségükről híresek. Ők azok, akiknek a gondolatait, vágyait ki kell találnunk. Nagyon adnak a külsőségekre, sőt azt is mondhatjuk, náluk a hangsúly inkább a formán, mint a tartalmon van. Így a csomagolásra is fordítsunk nagy figyelmet, mert biztosak lehetünk abban, hogy a tőlük kapott ajándék ízlésesen be lesz csomagolva. Ha együtt megyünk velük vásárolni, legyünk toleránsak, mert döntésképtelenségükkel jócskán meghosszabbítják a vásárlási időt. Minden olyan ajándéknak, amitől szebbnek is érzik magukat (pl.:ruha, kozmetikumok, kiegészítők) biztosan örülni fognak.

VÍZÖNTŐ Az érzelmek kinyilvánításától, a többi levegős jegyhez hasonlóan, a Vízöntő is távol tartja magát. Az ő világképe egy idealisztikus, tökéletes világ, és humánus oldala magas eszmék felé tör. Amilyen ő is, olyan egyedi dolgokra vágyik, és az Ikrekhez hasonlóan, nála is az aktuális dolgokon vannak a fókuszban. A divat, a legújabb trendek, újdonságok kipróbálója, felfedezője. Bármi, ami különlegességgel, egyediséggel bír, el fogja nyeri tetszését. Lehetünk merészek, választhatunk meglepő dolgokat is, az sem baj, ha meghökkentő, mert azok önmagukban is eredetiek. Vagyis egy igazi Vízöntő értékelni fog bármit, ami nem átlagos. Kerüljük a szokványos ajándékokat.

Víz jegyek

A levegős jegyekkel ellentétben, érzelmeiket nem tudják racionálisan értelmezni, szavakban kifejezni, csillogó szemük beszédesebb mindennél. Ezek az érzések egyik nap intenzívebbek, míg másik napra lehet, eltűnnek, és kérésre nem működnek. A vizes jegyűek éppen ezért szeszélyesek és kiszámítatlanok, azonban együttérző képességükkel senki sem versenyezhet.

RÁK: Kötődik a múlthoz, hagyományokhoz, érdekli a történelem. Hangulatok, kedélyek uralják, és olyan, mint egy gyermek, aki elvonul szentimentális világába. Mint minden vizes jegynek, a kapcsolatok, a kötődés nagyon fontos számára. A Rák és a Halak jegyűekben a legerősebb az együttérzés mások iránt, ők tudnak legjobban ráérezni mások igényeire, vágyaira, ugyanakkor szégyenlősek és félénkek ezt kimutatni. Mindezt tárgyak, kézzelfogható ajándékok formájában átadni, kifejezni nehéz dió számukra. Egy életérzésbe tudnak beleszeretni, a szenvedélyeik tartják őket életben. Az otthonuk fontos számukra, ott érzik magukat biztonságban. Szeretnek főzni, ínyencek. Bármi, ami a biztonságérzetüket erősíti, örömforrás számukra. A Rákok többsége megőrzi, amit kap.

SKORPIÓ: A legtitokzatosabb jegy. Ha egy Skorpiónak szeretnénk ajándékot adni, vegyünk leckéket előtte Scherlock Holmes-tól, mert nekünk kell kinyomozni, mire vágynak. Ezt el is várják, viszont ha kitaláltuk, ujjongani tudnak örömükben. Az ajándékozásban bevállalósak, képesek zavarba ejtő dolgokra is. Mindemellett a vesénkbe látnak, pontosan érzik, tudják, mennyire őszinte szeretettel adjuk nekik az ajándékot. Azt a hibát ne kövessük el, hogy személytelen dolgokkal próbálkozunk, biztosak lehetünk benne, hogy egy életre leírnak. Muszáj megerőltetni magunkat! Ő maga is szenvedélyesen és odafigyelve ajándékoz, és mások legtitkosabb vágyait is kitalálja. Számára már az ajándékozás maga is egyfajta kihívás, pontosan tudja, egy jól eltalált ajándék „hatalom” a másik boldogsága felett.

HALAK: Egészen különleges szín- és formaérzéke van, ezért szereti a szépet, s igényel egy bizonyos mennyiségű kényelmet is. Nem túl gyakorlatias, így ha lehet, ne hozzuk zavarba olyan ajándékokkal, amihez gyakorlati érzékét kellene csillogtatni. Az illatokat, parfümöket általában kedvelik, ezekhez érzéseket, emlékeket kötnek. Romantikus lelke az intimitásra és a legbelsőbb érzelmek megélésére vágyik. A legkisebb ajándékból is sugárzik határtalan szeretete. Ha szívből adjuk, mindennek tud örülni. Nem az ajándék léte, hanem a kapott odafigyelés, őszinteség és meghittség varázsolja el.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek