Ha unod a dinnyét, így is feldobhatod

A szeletelt dinnyét is meg lehet unni, de amíg a szezon tart, érdemes kísérletezni. Tippek.

Turmix

Fotó: Olga Vasiljeva
Fotó: Olga Vasiljeva

Magas víz tartalmának köszönhetően nagyszerű jégkása vagy turmix alapanyag. Semmi egyebet nem kell tenned, mint felkockázni, és jéggel együtt a mixerbe rakni. Ez az alap, amit aztán számtalan módon variálhatunk, a vodkás felütéstől kezdve más limonádé alapanyagokkal is összekeverheted - a lehetőségek korlátlanok.

Grillezd

Grillezni mindent lehet, a dinnyét viszont érdemes is. Előtte szeletekre vágva szárítani kell egy kicsit, hogy a vágási felületen a gyümölcshús megbőrösödjön (érdemes enyhén besózni, az még több vizet kivon belőle). Egy óra szárítás után a sót lesöpörni, kicsit bekenni olívával, és pár percig rátenni a grillre. Jól megy hozzá a feta.

Nyári töklámpa

Fotó: Irregular Shed
Fotó: Irregular Shed

Ha valaki nagyon unatkozik, akkor a kikapart dinnye héját ugyanúgy kifaraghatja lámpásnak, mint Halloweenkor a tököt. A kisebb, a gömbhöz jobban hasonlító dinnyék alkalmasabbak erre a célra, bár ha valaki nagyon kreatív, és ideje is van, kikísérletezhet a nagy, tojás alakú gyümölcsökhöz is jó kis ábrákat. A többit már ismeri mindenki: tegyünk bele mécsest, és tegyük ki a ház teraszára, amíg a darazsak el nem lepik teljesen. He-he.

Üsd fel

Régebben a sziget nagy slágere volt, mert alkoholt nem, ételt viszont lehetett bevinni. Tehát dinnyét is. Még akkor is, ha előtte esetleg egy üveg vodkával kezelt. A módszer egyszerű: lyukat vágunk a héjába, azon keresztül szépen beletöltünk egy üveg vodkát, aztán az így fölturbózott dinnyét nagy örömmel elfogyasztjuk. Hűteni kell - írja a Miami New Times.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek