22 ezer fontba kerül az arannyal futtatott csokidesszert

A Fabergé-tojásra hasonlító csokikölteményt Marc Guibert, egy angol étterem séfje alkotta meg, és tényleg számít rá, hogy valaki egyszer megrendeli.

Az ehető arany egyre inkább trend, mint luxus. Az eddig sem volt újdonság, hogy egyes cukrászok időről időre horribilis összegekért kanyarítanak lehetetlen tortákat, de Marc Guibertnek, az észak-nyugat angliai Windemere-ben található Lindeth Howe Country House Hotel séfjének csokidesszertje jócskán felülmúlja az eddigieket. Nem annyira méreteiben, sokkal inkább a belefektetett energia és anyag szempontjából – írja a Luxpresso.

A pazar desszert olyan hozzávalókkal készül, mint arany és pezsgőkrém, a végső verzió pedig egyenesen úgy fest, mint egy Fabergé-tojás, a tetején ehető aranylevelekkel. Ez a tetőtől talpig csokiból készült műremek négyféle belga csokit tartalmaz, barack-narancs-whisky ízesítéssel – szóval a rekordtól eltekintve valami igazán finom is született.

A giccses édesség tetejére pedig cseresznye helyett egy kétkarátos gyémánt került. Guibert 22.000 fontot (több mint 7 millió forintot) kóstáló desszertje nem csak elképesztő ára és luxushozzávalói miatt kerülhet be a Guinness-rekordok könyvébe, hanem azért is, mert a hotel étterme tényleg számít rá, hogy valaki egyszer megrendeli.

Oszd meg másokkal is!
Mustra