Bemutatkozik a Tour de France első vegán bicajosa

A verseny 108 éves történetében most először kísérli meg letekerni valaki a 3600 kilóméteres távot úgy, hogy közben betartja a szigorúan növény-alapú diétáját. Majdnem teljesen betartja.

Az amerikai David Zabriskie, kicsit csalni fog: a három hetes verseny alatt hetente kétszer is eszik lazacot, hogy a vére több oxigént tudjon felvenni. A szigorú vegánok kritizálhatják Zabriske vacsoráját, de ha megfontoljuk, hogy a versenyzőknek naponta körülbelül 8000 kilokalóriát kell bevinniük, talán elnézik ezt a szélhámosságot. A bicajos szeretné elérni, hogy a sportvilág elismerje a vegán/vegetariánus életvitel nem jelent teljesítménybeli hátrányt.

Fotó: ChuckThePhotographer
Fotó: ChuckThePhotographer

Pont ellenkezőleg: a 32 éves sportoló az év elején váltott vegán életmódra és azt mondja élete legjobb formájában van, még soha nem érezte magát ennyire tele energiával. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy az idén tekerte legjobb időeredményeit. "A legtöbb ember annak alapján választja ki az ételét, hogy azok melyik hizlalnak, illetve fogyasztanak. Számomra az a fontos, hogy az étel mennyire befolyásolja a gondolkodásmódomat, mennyire világosít meg" – mondta a Wall Street Journalnak adott interjúban.

Mustra