Az ellenállhatatlan nőcsábászok 4 fő tulajdonsága

GettyImages-149319396

Don Juan, Casanova, James Bond, Barney Stinson – léteznek férfiak, akik játszi könnyedséggel csavarják el bármelyik nő fejét. Elég csupán néhány mondatot váltaniuk a kiszemeltjükkel, és a siker garantált. A sikeres nőcsábászok a trófeagyűjtésben élik ki magukat, igyekeznek minél több nőt meghódítani, a hivatásos pick up artistok, vagyis „csajozóművészek” pedig pénzért oktatják kevésbé szerencsés férfitársaiknak a hódítás trükkjeit. De vajon miért ellenállhatatlanok a hasonló férfiak?

A Medium Publishous blog szerzője, Niharikaa Kaur Sodhi egyik ismerőse igazi csajozógépnek képezte ki magát egy népszerű pick up artist YouTube-csatornájának segítségével. A szerző a vele való beszélgetések alapján próbálta kideríteni, melyek azok a tulajdonságok, amiknek köszönhetően a pick up artistok – ismert rövidítéssel: PUA-k – oly könnyen elcsavarják a nők fejét.

#1 Pajzzsal védik magukat

A nőcsábászok fontos tulajdonsága, hogy nem a párkapcsolat, hanem a hódítás területén rendelkeznek szakértelemmel. Nem érdekli őket a jövő, mindig csak a jelen, az épp aktuálisan kiszemelt nő felszedése számukra a cél. Ennek köszönhetően nem félnek a következményektől, amikor odalépnek egy nőhöz, nem szoronganak amiatt, hogy netán szerelmesek lesznek és hosszú távon elköteleződnek vagy esetleg nem viszonozzák az érzelmeiket. Mint a szerző ismerőse, Dan mondja: pajzzsal védi magát a szerelemtől.

Ez a pajzs egy olyan plusz önbizalommal ruházza fel a PUA-kat, ami mindenestül átjárja őket: merésznek, félelmektől mentesnek tűnnek, ami a nők számára rendkívül vonzó. Természetesen más kérdés, hogy sok nő éppen arról a hosszú távú, igazi romantikus kapcsolatról álmodik, amit pont nem ezek a férfiak fognak számára megadni.

#2 Merészek és kiválóan tudnak improvizálni

A sikeres pick up artist kiválóan alkalmazkodik a mindenkori helyzethez, kedveli a spontán dolgokat, gyorsan és könnyen improvizál: bármilyen játékba szívesen belemegy a kiszemelt nő kedvéért, akárhová követi őt, sosem hagyja cserben. Az igazi csábítók ritkán mondanak nemet, és sosem töprengenek hosszasan a dolgokon: ez a merészség és tettrekészség szintén rendkívüli csáberőt kölcsönöz számukra.

Értenek a nők nyelvén...
Értenek a nők nyelvén...skynesher / Getty Images Hungary

Egy párkapcsolatban azonban már korántsem ennyire határozottak és felkészültek: mint a szerző meséli, csajozógép ismerőse akár napokig is töpreng, problémázik egy-egy kapcsolati kérdésen, korántsem annyira spontán és határozott, mint amikor egy alkalmi partner elcsábításáról van szó. Ez is remekül bizonyítja, hogy a nőcsábászok tehetsége a hódításban jelenik meg, a hosszú távú társas kapcsolatokat illetően nem érdemes tőlük tanácsot kérni.

#3 Extrovertáltak és nem törődnek a kudarccal

Szintén elengedhetetlen tulajdonság egy nőcsábász számára a nyíltság és a világhoz való extrovertált hozzáállás: nem félnek kimozdulni a komfortzónájukból, ellenkezőleg, szívesen ismernek meg új embereket, keresnek új élményeket, új lehetőségeket. Remek beszédkészséggel rendelkeznek, sokat és szívesen beszélnek, szinte bármiről képesek elcsevegni, és értenek hozzá, hogyan szólítsanak le bárki idegent és kerüljenek közel hozzá csupán néhány mondattal.

A pozitív szemlélet és magas önbizalom is rendkívül fontos: nem félnek a kudarctól, úgy indulnak neki a „versenynek”, hogy győztesként gondolnak magukra. Ha mégis veszítenek, nem rágódnak rajta, hanem levonják a szükséges tanulságokat és továbblépnek a „sok hal van még a tengerben” szellemében. Míg mások állandóan a döntéseik miatt stresszelik magukat, a jövőjükön szoronganak, az ilyen férfiak szinte mindig gondtalannak tűnnek fel.

#4 Kevésbé kötődnek érzelmileg a társukhoz

A csajozóművészek a csábításra egyfajta sportként tekintenek, izgalmas játékként, amiben ők akarnak a legjobbak lenni, miközben kellő élvezetet is lelnek benne. Míg az emberek többsége inkább az érzelmi biztonságra törekszik, őket szinte egyáltalán nem érdekli ez a fajta „unalmas elkötelezettség”. Amikor esetleg mégis rendes párkapcsolatra lelnek, gyakran az első problémát követően inkább odébbállnak és folytatják az alkalmi szeretők levadászását, ugyanis nem értik, miért kéne különösebb energiát belefektetni a dologba.

Ez a hozzáállás teszi számukra lehetővé a gondtalanságot és a stressz kizárását, a jövőn való aggódás elkerülését, a spontaneitást és a kiváló improvizációs készséget. A versenyszellem pedig arra sarkallja őket, hogy minél jobban mesterei legyenek művészetüknek és a csúcsra járassák tudományukat, a trófeavadászatot. Nem az érzelmeket keresik, hanem a profizmusra hajtanak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra