569 ezer forintot fizetnek ezért a munkáért: csak érettségi kell hozzá

GettyImages-1488115860
Olvasási idő kb. 3 perc

Számos nagy élelmiszerlánc keres bolti eladókat a nyárra, nem csak a Balatonra. A munkára jelentkezésnél előny az érettségi, vagy a szakirányú végzettség, de azt is betanítják, aki nem rendelkezik vele.

Egyre több plakáttal találkozhatunk országszerte a nagy élelmiszerláncok környékén: munkavállalókat keresnek, akár 569 ezer forintot is fizetnek az új belépőknek. 

A Pénzcentrum összehasonlította a legnagyobb üzletláncok elérhető állásajánlatait, a portál arra volt kíváncsi, mennyivel nőttek a bérek, és mekkora a differencia a különböző boltok ajánlatai között.

Az összehasonlításból a Lidl jött ki a legjobban, itt a munkavállalók érettségivel félmilliót is kereshetnek
Az összehasonlításból a Lidl jött ki a legjobban, itt a munkavállalók érettségivel félmilliót is kereshetnekHoracio Villalobos / Getty Images Hungary

Ehhez a munkához érettségi is elegendő

A munkavállalóknak bolti eladóként a feladataik közé tartozik a vásárlók udvarias, pontos és segítőkész kiszolgálása, az árukészlet feltöltése, az áruk rendezése, az üzlet takarítása, és a pékáruk megsütése. Ha szükséges, a pénztári munka, az áru forgatása, a minőség ellenőrzése és a leltár lebonyolítása is része lehet a munkakörnek. 

Mindehhez az üzletláncok érettségit, vagy középfokú, szakirányú végzettséget várnak el, az élelmiszeripari-kereskedelmi tapasztalat pedig lehet előny a munkára jelentkezéskor. Szintén előnyös lehet, ha valaki rugalmas időbeosztással bír, és nem okoz problémát számára a hétvégi munkavégzés sem. 

A munkabéren kívül egyéb juttatások is járnak

"A juttatások rendszere egyébként a béreken kívül ugyanaz mindenhol. A béren felül jár garantáltan évenkénti béremelés, nagy értékű egészségprogram, plusz 1 nap szabadság szűrővizsgálatokon való részvétel céljából, illetve a közösségi közlekedéssel való munkába járás költségének 100%-os térítése és az autóval történő munkába járási költségtérítés 40 Ft/km" – összegzi a lap.

A legtöbb pénzt a Lidl III. kerületi üzlete kínálja, itt akár 569 ezer forintot is kaphatnak a munkavállalók, de a Nagytétényi úton is majdnem ekkora összeget fizetnek a jelentkezőknek. A Spar fővárosi üzletei szintén 550 ezer forint körüli kezdő fizetéssel várják az érettségivel vagy szakmai végzettséggel rendelkező munkavállalókat. 

A Tesco valamivel kevesebbet, 457-495 ezer forintot fizet vidéki dolgozóinak. A vizsgált boltok fizetési ajánlatait összegezve 504 ezer forint az átlag, ami természetesen bruttó összeg. Ez nettó 335 ezer forintot jelent. 

A boltok – Lidl, Aldi, Spar, Tesco – közül az előbbi fizet a legtöbbet az alkalmazottaknak, de a fizetések az üzletek elhelyezkedésétől függően változhatnak. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek