Vigyél egy kis hóbortosságot a mindennapjaidba – ez a fura karácsony is könnyebb lesz!

Rengeteg tanulmány szól a hála pozitív hatásairól, miközben a szakemberek jóval kevesebb figyelmet fordítanak a szeszélyekre és hóbortokra. A hóbortosság lelki szabálytalanság, az érzések, vágyak, gondolatok ugrása, része a humornak, a kis bolondságok pedig nagyban hozzájárulhatnak az örömteli mindennapokhoz.

A gyerekek zsigerből szeszélyesek, felnőtt korunkra azonban többnyire kikopik belőlünk ez a tulajdonság. Pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megőrizzük a mentális egészségünket, például az ünnepek alatt. De hogyan lehet visszacsempészni egy kis hóbortot a mindennapjainkba? Dana Bowman író négy tuti tippet is mond.

#1 A hóbort a hála kishúga

A hála sok helyzetben nyújt segítséget, könnyíti meg, hogy jobb fényben lássuk a körülöttünk zajló dolgokat. Mivel az idei karácsony nagy eséllyel minden családban másképp zajlik majd, mint korábban, érdemes elengedni a berögződéseket és megpróbálni egy kis újdonságot csempészni az ünnepekbe. Ha ti is a hagyományos halászlé-töltött káposzta tengelyen mozogtok, idén próbáljatok ki valami egészen mást: legyen mexikói vagy olasz kaja. Ha a körülmények miatt amúgy is rendhagyó az idei ünnepi időszak, tegyetek rá bátran még egy lapáttal, hogy legyen mire emlékezni és legyen miért hálásnak lenni!

#2 Apró jelek

Könnyen lehet, hogy egy istenben sem hiszel, az eleve elrendeltetettség is távol áll tőled, és iránymutatást sem vársz senkitől. Most mégis érdemes egy kicsit még inkább nyitott szemmel járni, meglátni az apró örömöket a mindennapokban. Veled is megtörtént már, hogy bár valódi megoldást nem reméltél, mégis felsóhajtottál, hogy valaki küldjön valami jelet, amiből tudhatod, hogy idővel könnyebb lesz? Nyilván az ablakpárkányra szálló kismadár nem űzi el minden gondod, de egy pillanatra emlékeztet arra, hogy örülj annak, amid van.

Rengeteg mindenben lelheted örömöd
Rengeteg mindenben lelheted örömödThomas Barwick / Getty Images Hungary

#3 Mindenhol ott van

A hóbortosságnak nincs meghatározott helye és definíciója. Bármilyen apróság feldobhatja a kedvedet. Egy mosoly alakú repedés a falon, egy tengerpartról hozott kagyló a fürdőszobában, a kedvenc dalod a rádióban. Ezek mind olyan apróságok, amik másoknak nagy eséllyel semmit sem jelentenek, a te hangulatod mégis jobb lesz tőle.

#4 A hóbort humor

A humor vicces, a nevetés pedig jót tesz az egészségnek. Ez tudomány. Rengeteg minden történt velünk ebben az évben, ami miatt aggódnunk kellett, most engedj meg magadnak egy kis komolytalanságot. Ha valami nem úgy alakul, mint ahogy tervezted, ne ostorozd magad, próbáld inkább humorral kezelni a helyzeteket.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek