Ezeket edd az őszülés ellen: 4 étel, ami lassítja a folyamatot

A dohányzás a hajszínnek sem tesz jót, de a cink és a B-vitamin-hiány is felgyorsíthatja az őszülést. Íme, a legjobb ételek őszülés ellen!

Jó pár olyan ásványi anyag és vitamin létezik, ami segíthet elodázni az őszülést vagy akár vissza is fordíthatja a folyamatot. Azoknak is hasznos lehet persze a BT gyűjtése, akik imádják a szürkét és szeretnének minél előbb lejönni a szürke festékről. Ha csupán ez a cél, az öregedést felgyorsító dohányzás, a rengeteg cukor és a pincebogarak napfénymentes életmódja is segíthet egyébként.

Dió, halak

A dió réztartalma a haj színét adó festékanyagok miatt jelenthet segítséget: a melanin termelést elősegítő, rezet is tartalmazó összetevők segíthetnek ugyanis elodázni a hajszálak kiszürkülését, az olajos magvak omega-3 zsírsavainak pedig a haj erősségéhez is közük van. Az olajos magvak mellett éppen ezért a hidegvízi halfajták fogyasztása is segíthet.

Az étrended alakításával is tehetsz az őszülés ellen
Az étrended alakításával is tehetsz az őszülés ellenShutterstock

Garnéla

A garnélarák és a többi rákféle emellett az olajos magvakhoz és a sajtokhoz hasonlóan a cinktartalmuk miatt is javíthat a hajunk állapotán.

Csirkehús

A B12- és a B6-vitamin hiánya kiszáríthatja, elvékonyíthatja és kiszürkítheti a hajat a hajszakértő Sara Allison szerint, ami ellen a szárnyasok húsában, a tojásban, a tejtermékekben és a halfélékben megtalálható B-vitaminnal védekezhetünk.

Brokkoli, hüvelyesek

A brokkoliban, a spárgában és a hüvelyes zöldségekben felbukkanó folsav hiánya szintén felgyorsíthatja a szürkülés ütemét, erre sem árt tehát figyelni, ha nem szeretnéd minden pénzedet festésre költeni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek