Szexelni nem, nyáladzani viszont kifejezetten szeretünk

Milyen gyakran sírnak a férfiak, hányszor pislogunk egy nap és mennyi nyálat termelünk 71 év alatt? Az élet nagy kérdései!

Az sem mindegy persze, kinek mekkora a kádja. Az AsapSCIENCE szerint amennyiben a várható életkor globális átlagával, 71.4 évvel számolunk, nagyjából 180-360 kádat tölthetnénk meg nyállal a földi pályafutásunk során. (Ha igyekszel rendesen nyáladzani, és inkább a napi átlag 0.15-1 liter felső határát célba venni, összejöhet az a 300 kád!) Sírásra és pislogásra is bőven futja egyébként ez alatt a 71 év alatt, a telefonnal való babrálásról nem is beszélve.

13 év?!

A férfiak havi egy, a nők pedig havi 2.7 sírást átlagolnak egyébként, a nagyszüleink tehát simán lehet, hogy 2-3000 alkalommal is elsírták már magukat életükben. Munkával, vagy legalábbis a munkahelyünkön vegetálgatva nagyjából 16 évet töltünk egy kutatás szerint, ami úgy tűnik alig-alig több, mint ahány évet a telefonunk bámulására szánunk.

Egy átlagos fiatal ugyanis napi 5 órát tölt azzal, hogy a telefonját birizgálja, 30 másodperces mini „ránézésekből” pedig 85-öt átlagol egy nap. Eszerint 13 évet emészt fel a telefonozás egy élet alatt, amit maximum az tehet egy kicsit könnyebben feldolgozhatóvá, hogy ennek a 13 évnek egy részét átpislogjuk azért. Egy nap alatt 28.000 ezer alkalommal pislogunk ugyanis.

2 egyenlítőnyi gyaloglás

Bár egy átlagos amerikai csak a javasolt 10.000 lépésnek a felét teljesíti egy nap,70-80 év alatt ez így is közel 147 millió lépést jelent, ami 0.71 méteres átlag lépéshosszal számolva nagyjából 2.6 egyenlítőnyi sétának felel meg.

Az életük során úgy 1-10 trilliónyi spermiumot legyártó férfiak egyre kevesebbet szexelnek egyébként: az őket megelőző generáció még 11 partnerrel létesített szexuális kapcsolatot, a mai fiatalok viszont már csak 8 partner/életet átlagolnak.

Mustra